Ράσελ Κρόου – Η τέχνη του διαζυγίου – Βγάζει στο σφυρί 200 έργα τέχνης μετά τον χωρισμό του

Ράσελ Κρόου – Η τέχνη του διαζυγίου – Βγάζει στο σφυρί 200 έργα τέχνης μετά τον χωρισμό του

Μετά τον χωρισμό και το διαζύγιό του από την ηθοποιό και τραγουδίστρια Ντανιέλ Σπένσερ, ο Ράσελ Κρόου πουλά μια τεράστια συλλογή περισσότερων από 200 αναμνηστικών, έργων τέχνης και κοσμημάτων, επίπλων και αντικειμένων από κινηματογραφικά πλατό σε δημοπρασία.

Η ειδική δημοπρασία με τον εύστοχο τίτλο «The Art of Divorce» (Η Τέχνη του Διαζυγίου) διοργανώνεται στις 7 Απριλίου από τον οίκο Sotheby’s Australia.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Αυστραλός ηθοποιός παντρεύτηκε την Αυστραλιανή ηθοποιό και τραγουδίστρια το 2003. Το ζευγάρι χώρισε το 2012, αν και το διαζύγιο του ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η είδηση ότι το ζευγάρι κατέληξε σε διακανονισμό διαζυγίου έγινε γνωστή περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα που ο Κρόου άρχισε για πρώτη φορά να προωθεί τη δημοπρασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτι που υποδηλώνει ότι ο ηθοποιός με το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη δημοπρασία θα χρηματοδοτήσει τον διακανονισμό.

Στη δημοπρασία πωλούνται ορισμένα ακριβά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων 19 συλλεκτικών κιθάρων έναντι 233-390 και 39,000-78,000 δολαρίων. Ο Κρόου διαθέτει επίσης προς πώληση τη συλλογή του από κοσμήματα και ρολόγια Asprey, Cartier, Chanel και Chopard.

Ο ηθοποιός αποφάσισε επίσης να αποχωριστεί μερικά από τα έργα ζωγραφικής Αυστραλών καλλιτεχνών όπως Charles Blackman, Pro Hart, Brett Whiteley, Arthur Boyd, Sidney Nolan και Robert Dickerson.

Άλλα σημαντικά κομμάτια είναι τα αναμνηστικά από την ταινία Gladiator (2000) που του χάρισε Όσκαρ. Η τιμή της πανοπλίας που φορούσε εκτιμάται στα 15.700 έως 23.544 δολάρια. Ο Κρόου πουλά ακόμη και ένα ρωμαϊκό άρμα από την ταινία.

«Το διαζύγιο έχει τον τρόπο να σας κάνει να εξετάσετε πραγματικά τα πράγματα που είναι απαραίτητα στη ζωή – και τα πράγματα που δεν είναι» δήλωσε ο ηθοποιός. «Μέσα από τη διαδικασία, έριξα μια ματιά γύρω και συνειδητοποίησα ότι είχα πολλά πράγματα. Πράγματα από την καριέρα μου και πράγματα γενικά. Κουτιά και κιβώτια με πράγματα… έτσι με το πνεύμα της φυγής προς τα εμπρός, στον καθαρό αέρα, εδώ είναι ένα μέρος αυτής της συλλογής».

Ο οίκος Sotheby’s Australia διευκρινίζει ότι «μία επιλογή μεγάλων έργων» από την ιδιωτική συλλογή του θα δημοπρατηθεί στις 7 Απριλίου 2018, ημέρα ιδιαίτερης σημασίας, καθώς είναι τα γενέθλια και η επέτειος γάμου του Ράσελ Κρόου.

Στον κατάλογο της δημοπρασίας περιλαμβάνονται 227 αντικείμενα, από την πώληση των οποίων αναμένεται να συγκεντρωθεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

«Είπα στη Ντανιέλ τι έκανα και σκέφτηκε ότι ήταν πραγματικά αστείο» δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή, «αλλά νομίζω ότι για ένα χρονικό διάστημα θεωρούσε ότι ήταν μια ιδέα που έβλεπα καθαρά ως διασκέδαση».

Τελικά και η σύζυγος του έχει δώσει πολλά αντικείμενα για τη δημοπρασία.

«Ένα από τα πράγματα που μαθαίνεις, λοιπόν, το έμαθα, είναι ότι πρέπει να αγαπάς τους ανθρώπους με τον τρόπο που θέλουν να αγαπηθούν, όχι με το τι είναι αγάπη για σένα» ανέφερε ο Αυστραλός ηθοποιός.

«Και η δουλειά μου πάντα με έπαιρνε μακριά, ταξίδευα συνεχώς και αυτό δημιουργεί πολύ πίεση σε μία σχέση, ειδικά όταν υπάρχουν μωρά» είπε.

Υπάρχουν και αρκετά περίεργα, αντικείμενα που δημοπρατούνται, όπως ένα απολιθωμένο κρανίο Μοσάσαυρου (Platecarpus Ictericus) από την ύστερη Κρητιδική περίοδο.

Το κρανίο – που βρέθηκε στους σχηματισμούς της Niobrara στο Κάνσας – είναι τοποθετημένο σε μαύρο μεταλλικό στήριγμα και σε γυάλινη προθήκη. Σύμφωνα με τις σημειώσεις, οι Μοσάσαυροι ήταν δεινοί κυνηγοί, με μια διπλή αρθρωτή γνάθο και εύκαμπτο κρανίο που τους επέτρεπε να τρώνε το λεία τους ολόκληρη. Ο Κρόου το αγόρασε από τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και η εκτιμώμενη τιμή του είναι 35.000- 40.000 δολάρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter