Ρατσισμός, δυστοπία και μαύρο χιούμορ

Ρατσισμός, δυστοπία και μαύρο χιούμορ

Τρεις προτάσεις για το σαββατοκύριακο που καλύπτουν αρκετά γούστα και προσφέρουν πλούσια τροφή για σκέψη.

Snowpiercer 

Το έτος 2031 η Γη έχει παγώσει και οι λίγοι επιζήσαντες άνθρωποι βρίσκονται σε ένα τρένο που δεν σταματά να κινείται. Ο κορεάτης Μπονγκ Τζουν Χο, ο σκηνοθέτης του φιλμ φαινομένου «Παράσιτα» βασίστηκε σε ένα θαυμάσιο γαλλικό κόμιξ των 80ς για να αφηγηθεί μια δυστοπική ιστορία που σχετίζεται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και φυσικά επιφυλάσσει  κακό τέλος για την ανθρωπότητα. Χάρη στην μεταποκαλυπτική ταξική ταινία που γυρίστηκε το 2014, προέκυψε η περίφημη ομώνυμη σειρά στο Netflix που όμως παρότι έχει στα credits το όνομα του Μπονγκ Τζουν Χο δεν διαθέτει τον αυθεντικό δυναμισμό εκείνης της δημιουργίας. Σε ρόλο έκπληξη η συνήθης ύποπτη Τίλντα Σουίντον. Η ταινία προβάλλεται στο Open το βράδυ του Σαββάτου 3 Απριλίου (01.00).  

Made for Love 

Πρεμιέρα αμέσως μετά τις ΗΠΑ, κάνει την Παρασκευή 2 Απριλίου στην COSMOTE TV η μαύρη κωμωδία «Made for Love» Υπό τις οδηγίες σκηνοθετών, που βρίσκονται πίσω από μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες (Veep, Love Life, Banshee κλπ) η Κριστίν Μιλιότι (How I Met Your Mother, Black Mirror) υποδύεται την Χέιζελ, μια γυναίκα, που δοκιμάζεται απροσδόκητα στην προσωπική της ζωή. Αντίπαλο δέος στην περιπέτεια αυτή είναι ο σύζυγός της, ένας δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης τεχνολογικής εταιρείας. Όλα ξεκινούν, όταν η Χέιζελ αποφασίσει να δώσει τέλος στον 10ετή της γάμο. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ίδια μαθαίνει ότι ο σύζυγός της, έχει εμφυτεύσει στον εγκέφαλό της ένα τσιπ, με το οποίο παρακολουθεί τα «συναισθηματικά της δεδομένα», αλλά και κάθε της κίνηση. Θα καταφέρει άραγε να πάρει τον έλεγχο της ζωής της στα χέρια της

Δεν είμαι ο νέγρος σου 

Το «Δεν είμαι ο νέγρος σου», ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, είναι βασισμένο στις ιδέες του ακτιβιστή αφροαμερικανού συγγραφέα Τζέιμς Μπάλντουιν ο οποίος εμφανίζεται στην κάμερα να σχολιάζει το ρατσισμό στις ΗΠΑ με όχημα κάποιες απίστευτες εικόνες αγριότητας από φωτογραφίες ή φιλμ της εποχής. Το υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ του Ραούλ ΠεκΌταν ο Μαρξ γνώρισε τον Ένγκελς», «Lumumba») έχει σε ρόλο αφηγητή τον Σάμιουελ Τζάκσον στην «κορυφαία ερμηνεία» του σύμφωνα με τον ίδιο. Ο σκηνοθέτης από την Αϊτή υπογράφει ίσως την μεστή και ουσιαστική δουλειά του βασιζόμενος στα λόγια και κυρίως τις μαρτυρίες του σπουδαίου πολιτικού διανοητή Μπάλντουιν. Η ταινία προβάλλεται την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 00.30 στην ΕΡΤ2.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter