Ρατσιστικό κρεσέντο κατά Γιάννη Αντετοκούνμπο από σύμβουλο του υπουργείου Παιδείας

Ρατσιστικό κρεσέντο κατά Γιάννη Αντετοκούνμπο από σύμβουλο του υπουργείου Παιδείας

Σάλος έχει προκληθεί από την άνευ προηγουμένου ρατσιστική επίθεση του Κωνσταντίνου Καλέμη Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, στρέφεται κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με αφορμή συνέντευξη του σε αμερικανικό δίκτυο, και μεταξύ άλλων, τονίζει ότι υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα. Ο κ. Καλέμης δε διστάζει μάλιστα να τον αποκαλέσει «μαϊμού» με μία λέξη που παραπέμπει περισσότερο σε Χρυσαυγίτικο, ακροδεξιό και άκρως ρατσιστικό λόγο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει τον χαρακτηρίζει αχάριστο που δεν εκτιμάει τη χώρα που «τον αγκάλιασε».

Σημειώνεται πως το θέμα ετέθη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ενώ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διέταξε άμεσα έρευνα. 




Αντίδραση Κεραμέως: Να γίνει άμεσα έρευνα

Άμεση έρευνα, διέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνο Καλέμη.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκε και η ίδια για το θέμα και έχει διατάξει να γίνει άμεσα έρευνα. Όπως τόνισε, περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και μόλις το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη ενημέρωση θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις.

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καμέλη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter