Ρατσιστικό κρεσέντο από τον Δήμο Άργους: Ταμπέλα απαγορεύει τη διέλευση σε ΑμεΑ (Photos)

Ρατσιστικό κρεσέντο από τον Δήμο Άργους: Ταμπέλα απαγορεύει τη διέλευση σε ΑμεΑ (Photos)

Σάλος έχει προκληθεί μετά την τοποθέτηση ταμπέλας στο κέντρο της πόλης του Άργους, η οποία απαγορεύει τη διέλευση ΑμεΑ.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Καμπόσος, φαίνεται πως θεωρεί λογική την ύπαρξη αυτής της ταμπέλας που χαρακτηριστικά γράφει: «απαγορεύεται η διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων, λόγω κλίσης μεγαλύτερης του 6%».

Οι αντιδράσεις είναι έντονες, τόσο από τον κόσμο όσο και από αρμόδιους φορείς. 

Για παράδειγμα το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι προχώρησε σε μήνυση κατά της διοίκησης του Δήμου Άργους για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία.

Όπως το ίδιο το παρατηρητήριο γνωστοποίησε:

«Προς το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας:

Κυρίες/Κύριοι

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο την απαγόρευση πρόσβασης σε περιοχή από το Δήμο Άργους που προκαλεί διάκριση κατά των ΑμεΑ (άρθρο 1 Ν. 927/79 παρ. 1 και 5 – από δημόσιο λειτουργό -και δη το Δήμαρχο-, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων). Το αδίκημα είναι διαρκές και άρα αιτούμεθα την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας».

Οργισμένος ήταν και ένας πολιτικός μηχανικός από το Άργος, ο Πέτρος Θωμόπουλος, ο ποίος κατήγγειλε επίσης τη διοίκηση του Δήμου Άργους, για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία καθώς, όπως αναφέρει, στην πλατεία της πόλης κατασκευάστηκε ένα γεφυράκι, το οποίο έχει όμως κλίση με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη έως αδύνατη η μεταφορά των πολιτών με κινητικά προβλήματα από το ένα τμήμα της πλατείας στο άλλο.




Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter