Ρατσιστικό κρούσμα της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» εναντίον υπουργού της Μέρκελ

Ρατσιστικό κρούσμα της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» εναντίον υπουργού της Μέρκελ

Ο ακροδεξιός πολιτικός Αλεξάντερ Γκάουλαντ έβαλλε κατά της Γερμανίδας υπουργού Ένταξης Άινταν Οζογκούζ λόγω της τουρκικής καταγωγής της. «Αυτή πρέπει να γυρίσει πίσω στην Τουρκία», είπε σε πρόσφατη ομιλία του ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) αναφερόμενος στην υπουργό Άινταν Οζογκούζ, και παρότι σύσσωμη η γερμανική πολιτική ηγεσία καταδίκασε το ρατσιστικό του παραλήρημα, ο ίδιος δηλώνει αμετανόητος.

Αφορμή υπήρξε ένα άρθρο που δημοσίευσε η κυρία Οζογκούζ, η οποία είναι μετανάστρια δεύτερης γενιάς, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμβούργο, στην εφημερίδα «Tagesspeigel» με θέμα τη γερμανική κουλτούρα. Στο άρθρο υπερασπιζόταν τον σεβασμό στις πολιτιστικές καταβολές και την συνύπαρξη όλων των πολιτών στη σύγχρονη γερμανική κοινωνία.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» στην πόλη Άισφετ, ο 76χρονος Γκάουλαντ είπε χαρακτηριστικά: «Αυτά πιστεύει μια Γερμανο-Τουρκάλα. Καλέστε την στο Άισφετ και εξηγήστε της τί ακριβώς είναι η γερμανική κουλτούρα. Μετά από αυτό δεν θα ξανάρθει εδώ και θα μπορέσουμε, με την ευχή του Θεού, να την στείλουμε πίσω στην Ανατολία.»

Άμεση ήταν η αντίδραση των Γερμανών πολιτικών. Ο Πίτερ Τάουμπερ, γενικός γραμματέας του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «ο Γκάουλαντ θέλει μια Γερμανίδα τουρκικής καταγωγής, μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, να εκδιωχθεί. Αυτό λέγεται ρατσισμός».

Ο Μάρτιν Σουλτς, επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών και έτερος διεκδικητής της καγκελαρίας στις επικείμενες εκλογές, χαρακτήρισε «αηδιαστικές» τις απόψεις του ακροδεξιού πολιτικού και προειδοποίησε ότι «οι ρατσιστές πρέπει να μείνουν έξω από τη γερμανική Μπούντεσταγκ».

Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ελπίζει να κερδίσει το αναγκαίο 5% στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, το οποίο θα του εξασφαλίσει την είσοδο στη γερμανική Βουλή, για πρώτη φορά. Οι δημοσκοπήσεις είναι με το μέρος του. Το ποσοστό που αναμένεται να αγγίξει κυμαίνεται μεταξύ 8% και 10%, ενώ ο θρασύς Γκάουλαντ φιγουράρει στους επικρατέστερους διεκδικητές βουλευτικής έδρας.

Το ξενοφοβικό του ξέσπασμα δεν αποτελεί εξαίρεση. Η περιφερειακή επικεφαλής του AfD και υποψήφια στη Νυρεμβέργη Έλενα Ρουν έγινε αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας πριν από λίγους μήνες διότι κοινοποίησε φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα ζητώντας την επιστροφή στο ναζισμό, κάτι που είναι ποινικό αδίκημα στην Ομοσπονδιακή Γερμανία. .

Μία ακόμη εκπρόσωπος του κόμματος, η Μπγιορν Χόκε απέρριψε την άποψη ότι ο Χίτλερ ήταν «τελείως κακός», υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για ζήτημα «μαύρου – άσπρου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter