Ρατσιστικό παραλήρημα πρώην βουλευτή της ΝΔ: Δεν πρόκειται να αφήσω να σπουδάσουν παιδιά προσφύγων

Ρατσιστικό παραλήρημα πρώην βουλευτή της ΝΔ: Δεν πρόκειται να αφήσω να σπουδάσουν παιδιά προσφύγων

Πριν μερικούς μήνες, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης, ξεσήκωσε μια ολόκληρη γειτονιά εναντίον του, γιατί επιχείρησε να κόψει μερικά δένδρα, τα οποία αποτελούσαν όαση χαράς και δροσιάς στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Ραψάνης. 

Τότε είχε απαντήσει ο κ. Πασχαλίδης ότι ήταν υποχρεωμένος να τα κόψει στο πλαίσιο των διατάξεων που επιβλήθηκαν μετά την καταστροφή στο Μάτι, για λόγους προστασίας από πιθανή πυρκαγιά.

Πρόσφατα, υπήρξε μια δήλωση του κ. Πασχαλίδη, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, στην οποία ο πρώην βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε την ιδιότητα του ως διευθυντής της σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Καβάλα, για υπογραμμίσει ότι δεν θα επιτρέψει να σπουδάσουν παιδιά προσφύγων, παρά τις οχλήσεις που δέχεται για το αντίθετο. Θεωρήσαμε ότι παρερμηνεύτηκα τα λόγια του, από τους πολιτικούς του αντιπάλου και περιμέναμε διάψευση… μάταια περιμέναμε μια εβδομάδα τώρα.

Αλήθεια, από πού αντλεί ο κ. Πασχαλίδης το δικαίωμα να κάνει πολιτική από την θέση που κατέχει ως δημόσιος υπάλληλος; Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε δημόσιου υπαλλήλου να επιλέγει ποιόν νόμο θα εφαρμόσει και ποιόν όχι; Στην περίπτωση της κοπής των δέντρων εφάρμοσε το νόμο, ενώ στην περίπτωση της εγγραφής των παιδιών των προσφύγων στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, δεν είναι υποχρεωμένος;

Ο κ. Πασχαλίδης διετέλεσε βουλευτής και γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ότι οι νόμοι αλλάζουν με άλλους νόμους ή καταργούνται και σε κάθε περίπτωση αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο η Βουλή. Σήμερα ισχύουν αυτοί οι νόμοι και οι διατάξεις για την εκπαίδευση των προσφύγων και δεν πρόκειται να αλλάξουν ακόμη και αν αύριο η ΝΔ είναι κυβέρνηση. Εξάλλου μην λησμονάμε ότι ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, γι’ αυτό ας μην κοροϊδεύει κανέναν ο κ. Πασχαλίδης ότι αν αύριο γίνει και πάλι βουλευτής θα προσπαθήσει να τον αλλάξει.

Η μόνη περίπτωση να το κάνει, είναι μέσα από το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη και έχει πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των προσφύγων. Αν θέλει λοιπόν ο κ. Πασχαλίδης να είναι σοβαρά τα λόγια που εκστομίζει, θα πρέπει να επιλέξει, αν θα πολιτευτεί με τη ΝΔ, οπότε θα πρέπει να αποκηρύξει αυτή τη δήλωση ή να πάει με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων.

Αν δεν το τολμήσει, ας σιωπήσει και ας μην προσπαθεί να αλιεύσει σε θολά νερά, δηλαδή να απευθύνεται με ακροδεξιές θέσεις στο εκλογικό σώμα για να τους κερδίσει και να τους οδηγήσει στην ΝΔ. Αυτό γνωρίζουν όλοι πολύ καλά πως λέγεται δημαγωγία και παραπλάνηση.

Πηγή: xronometro.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter