Ρατσιστικό παραλήρημα του Άδωνη με αφορμή την ακύρωση του «Συνεδρίου Γονιμότητας» (Video)

Ρατσιστικό παραλήρημα του Άδωνη με αφορμή την ακύρωση του «Συνεδρίου Γονιμότητας» (Video)

Χολωμένος (και στριμωγμένος) εμφανίστηκε το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης μετά την ακύρωση του Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας.
Προφανώς, όπως έδειξε, παρά το ότι εξέφρασε την αντίθεσή του με το επίμαχο βίντεο, ο ίδιος ήταν έτοιμος να πάει ως ομιλητής προσπαθώντας να στρέψει τα βέλη του κατά της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο το δημογραφικό αποτελεί το πρώτο πρόβλημα της χώρας.

«Δεν σημαίνει ότι, επειδή κάποια οργανωτική επιτροπή έκανε ένα απαράδεκτο σποτ, θα ξεχάσουμε την ουσία: η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα είναι τεράστιο ζήτημα, το δημογραφικό είναι το υπ’ αριθμόν 1 εθνικό ζήτημα … μας απασχολεί πάρα πολύ και πρέπει να βρούμε λύση γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ενώ σε μεγάλο μέρος της συνέντευξης προσπαθούσε να αποφύγει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει την ερώτηση δημοσιογράφου «αν γινόταν το συνέδριο, εσείς θα πηγαίνατε;», λέγοντας ότι «είναι υποθετική συζήτηση, με το “αν” δεν μπορεί να γίνει συζήτηση. Το συνέδριο ακυρώθηκε, άρα δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Στο συνέδριο είχα δηλώσει ότι θα συμμετάσχω χωρίς να έχω δει το σποτ … το συνέδριο ακυρώθηκε. Τι με ρωτάτε; … Όταν μου ζητήθηκε, είπα ότι θα πάω να μιλήσω. Θεωρώ ότι το δημογραφικό ζήτημα, το υπ’ αριθμόν 1 εθνικό ζήτημα».

Ρατσιστική επίθεση

«Η βασική μας ιδεολογική διαφορά είναι ότι εσείς οι αριστεροί λέτε ότι δεν υπάρχει δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα, γιατί την όποια έλλειψη πληθυσμού μπορούμε να την υποκαταστήσουμε με την αθρόα λαθρομετανάστευση. Εγώ δεν υποστηρίζω αυτή την άποψη, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε παιδιά στην Ελλάδα και να έχουμε Έλληνες», είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης, προσπερνώντας την προφανή διευκρίνιση του δημοσιογράφου της Αυγής Κώστα Πουλακίδα ότι ισχύει «το ανάποδο, λέμε ότι οι δεξιοί δεν έχουν κοινωνική πολιτική».

Αμέσως μετά φαίνεται ότι με δυσκολία απέφυγε να δώσει τα εύσημα και στην πρώην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, καθώς μετατράπηκε ο ίδιος σε «αριστερό». Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης, «θέλω ως κράτος να δώσουμε κίνητρα στις οικογένειες να κάνουν παιδιά, οικονομικά κίνητρα σοβαρά», για να του θυμίσει ο δημοσιογράφος ότι αντίθετα με τα όσα ανέφερε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιορίστηκε σε μία εφάπαξ διάθεση ποσού 2.000 ευρώ στη γέννα, την ώρα που περιόριζε την ευρεία και οριζόντια οικονομική στήριξη στις οικογένειες.

Χωρίς αποτέλεσμα ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης θέλει να επικαλεστεί κάποιο μήνυμα που έλαβε αναφερόμενο προφανώς στους μισθούς των 500ων ευρώ το μήνα , που προφανώς, ήθελε να πει, με αυτά τα λεφτά δεν στηρίζονται οικογένειες. Λίγο αργότερα παίρνοντας το λόγο ο παρουσιαστής αμφισβητεί τα σοβαρά οικονομικά κίνητρα που δίνει η κυβέρνηση για τα παιδιά. Αν και οι παρεμβάσεις του αυτές δεν έχουν καμία απάντηση του υπουργού, συνεχίζει:

«Πώς στηρίζεται η γεννητικότητα όταν οποιαδήποτε γυναίκα προσλαμβάνεται ακούει ως πρώτη ερώτηση το αν σκοπεύει να κάνει παιδιά;» επέμεινε ο Γιώργος Παπαδάκης. Οπότε ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε ακόμη παραπέρα (και πάλι απαντώντας σε άλλη ερώτηση), καθώς υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη «όχι μόνο ενισχύει την άδεια μητρότητας, αλλά καθιερώνει και την άδεια πατρότητας».

«Με 500-600 ευρώ το μήνα καθαρό κατώτατο μισθό που παίρνει ένα ζευγάρι, ο καθένας από αυτούς, όχι παιδί δεν μπορούν να κάνουν, ούτε να πληρώσουν το νοίκι τους», επανέρχεται ο κ. Παπαδάκης.

Και ο κ. Γεωργιάδης ως απάντηση είπε ότι «χαίρομαι που συμφωνούμε όλοι ότι το δημογραφικό είναι μεγάλο ζήτημα και οι κυβερνήσεις πρέπει να ασχοληθούν με αυτό. Μην χάσουμε την μεγάλη συζήτηση εξαιτίας ενός κακού σποτ».

Διαβάστε επίσης: «Ακροδεξιάς κοπής» ο διοργανωτής του Συνεδρίου Γονιμότητας Κ. Πάντος – Μαζί με Λ. Γεωργιάδη και Κ. Πλεύρη

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter