«Ρέα Φραντζή [έξοδος]»: Μια περιπατητική δράση στη Νεάπολη Εξαρχείων

«Ρέα Φραντζή [έξοδος]»: Μια περιπατητική δράση στη Νεάπολη Εξαρχείων

Η παράσταση «Ρέα Φραντζή [έξοδος]» αποτελεί ένα συμμετοχικό παραστατικό συμβάν σε κύκλο (loop) σχεδιασμένο για έναν θεατή. Χρησιμοποιεί ως κύριο αφηγηματικό άξονα την ιστορία της κεντρικής ηρωίδας του βιβλίου «Η Γραμμή του Ορίζοντος» του Χ. Βακαλόπουλου (1991) για να επιτελέσει μια ανθρωπογεωγραφική χαρτογράφηση της νεότερης μεταπολιτευτικής ελληνικής πραγματικότητας.

Θεωρώντας την περιοχή της Νεάπολης Εξαρχείων ως το πολιτισμικό επίκεντρο αυτής της περιόδου, η παράσταση επιτελεί μια διαδρομή για να αναδείξει την έννοια του προσωπικού και ιδιωτικού ως φορέα και πράκτορα του κοινωνικού και συλλογικού αφηγήματος. Μέσα από 9 σταθμούς/ δράσεις, ο θεατής/ συμμετέχοντας συστήνεται ξανά με το δημόσιο χώρο ως συνένοχος, αναστοχαστής και δυνητικά δημιουργός του.

Συντελεστές:

Έρευνα, σύλληψη, δημιουργία: Άννα Τζάκου
Δραματουργία: Μάριος Χατζηπροκοπίου
Σκηνογραφική & ενδυματολογική επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου
Ερμηνεύουν: Mochi Γεωργίου, Δόμνα Ζαφειροπούλου, Μανώλης Afolayan, Δήμητρα Μητροπούλου, Νέλη Πουλοπούλου, Γιάννης Κοκιασμένος, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Διονυσία Μπαλαμώτη, Βασιλική Νομίδου, Άννα Τζάκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κάκια Καλαντζίδου
Συμμετέχουν ως facilitators: Γιάννης Βενέτης, Σοφία Χατζηϊωάννου, Μπέτυ Σαράντη, Ζωή Παπαδοπούλου, Έλενα Δελαβία, Αλέξανδρος Κούτση
Γραφιστικά: Γιώργης Νουκάκης
Επικοινωνία: Χρύσα Λύκου
Διεύθυνση παραγωγής: Ράνια Καπετανάκη & Γιώργος Κατσώνης
Παραγωγή: Πλατφόρμα Πολιτισμού Art Form
Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού
Ακολουθούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με την πανδημία covid-19.

Ημερομηνίες: 28, 29 Ιουνίου & 5,6 Ιουλίου 2021

Ώρες έναρξης: 17.00 – 20.00 (δείτε παρακάτω αναλυτικά τις ακριβείς ώρες)

Σημείο έναρξης: “Καφενείο του Θείου” (Μασσαλίας 3, Αθήνα)

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Η παράσταση συμβαίνει για έναν θεατή κάθε φορά. Για το λόγο αυτό, η ώρα προσέλευσης γίνεται με κράτηση και είναι μοναδική και προσωποποιημένη για τον καθένα.

Οι κρατήσεις γίνονται για τις παρακάτω ώρες: 17.00, 17.15, 17.30, 17.45, 18.00, 18.15, 18.30, 18.45, 19.00, 19.15, 19.30, 19.45, 20.00
Περισσότερες διευκρινήσεις στο 6987801525

Τιμές Εισιτηρίων: 15 € γενικό, 10 € μειωμένο.

Ηλεκτρονική Προπώληση Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/el/
Για την ομαλή διεξαγωγή της παράστασης είναι απαραίτητη η προσέλευση των θεατών 30′ πριν την ώρα έναρξης της δράσης.

Η Άννα Τζάκου και η ομάδα Geopoetics δημιουργούν παραστατικά συμβάντα σε φυσικά και αστικά τοπία. Προσανατολίζονται στη σύνθεση συλλογικών εμπειριών σε εξωτερικούς χώρους ως τρόπο εξερεύνησης αφηγημάτων του παρόντος.

Από το 2012 έχουν επιτελέσει site-specific οικιστικά εργαστήρια και περιπατητικές δράσεις στα τοπία της Αίγινας, της Νισύρου, της Αθήνας, της Σύρου, των Πρεσπών αλλά και του Aκάμα (Κύπρος), του Dorset (UK) κ.α. Περισσότερα για την Άννα Τζάκου και την ομάδα Geopoetics μπορείτε να βρείτε στο https://annatzakou-geopoetics.com/.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter