Ρεάλ Μαδρίτης και Ζιντάν πάνε για νέο ρεκόρ!

Ρεάλ Μαδρίτης και Ζιντάν πάνε για νέο ρεκόρ!

Την Τετάρτη ο Ζιντεντίν Ζιντάν μπορεί να προσθέσει ένα ακόμα ρεκόρ στη συλλογή του. Αν η ομάδα της Μαδρίτης σημειώσει ένα γκολ στον επαναληπτικό του Champions League εναντίον της Ατλέτικο, θα φτάσει τα 61 συνεχόμενα παιχνίδια που το καταφέρνει, ισοφαρίζοντας την Μπάγερν μεταξύ των ετών 2013 και 2014.

 Ήδη είχε ξεπεράσει το ρεκόρ στην Ισπανία, που δημιούργησε με 44 γκολ η Μπαρτσελόνα μεταξύ 1942 και 1944.

Το τελευταίο βήμα, όμως, θα είναι το πιο περίπλοκο, αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι μία από τις τρεις ομάδες που μπορεί να καυχηθεί ότι έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε 82 παιχνίδια του Ζιζού με την Ρεάλ Μαδρίτης (μόλις το 3% των αγώνων του δεν έχει σκοράρει η Ρεάλ). Ο Ομπλακ ήταν ο πρώτος τερματοφύλακας που δεν επέτρεψε στην Ρεάλ του Ζιντάν να πανηγυρίσει (0-1 στο Bernabeu στις 27 Φεβρουαρίου, 2016) και μετά από αυτόν το κατάφεραν μόνο δύο τερματοφύλακες: Μπενάλιο της Βόλφσμπουργκ, στα προημιτελικά του Champions League (2-0) και Χαρτ σε μια «λευκή» ισοπαλία στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Από εκείνο το παιχνίδι εναντίον της Σίτι στις 26 Απριλίου 2016, η Μαδρίτη έχει 60 συνεχόμενα παιχνίδια πετυχαίνοντας τουλάχιστον ένα γκολ. Κατά τη διάρκεια αυτού του σερί που ξεκίνησε κατά της Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-1), η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σημειώσει 165 γκολ (κατά μέσο όρο 2,75 γκολ ανά αγώνα) σε 28 διαφορετικούς αντιπάλους σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις. Επίσης 21 διαφορετικοί παίκτες συμμετείχαν στο σερί: ο Κριστιάνο Ρονάλντο οδηγεί με 39 γκολ (23% του συνόλου) μια λίστα που έχει ιδιαίτερη σημασία το «Σχέδιο Β», μιας και σε επτά παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκαν αναπληρωματικοί, μπήκαν 33 γκολ (4.7 μέσο όρο). Επιπλέον, ο Μοράτα είναι ο δεύτερος υψηλότερος σκόρερ σε αυτή την λίστα με 20 γκολ.

Η Μπάγερν έχει το ευρωπαϊκό ρεκόρ με γκολ σε 61 συνεχόμενα παιχνίδια μεταξύ 2012-13 και 2013-14, απολογισμός που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, του Χάικενς και την έναρξη μίας άλλης, του Γκουαρντιόλα. Μετά την ήττα (0-2) στην Allianz Arena από την Αρσεναλ (οι Βαυαροί είχαν κερδίσει 1-3 στο Λονδίνο), ο Χάικενς (που ήξερε από τις 13 Γενάρη 2013 πως δεν θα συνεχίσει ως επικεφαλής της Μπάγερν), θα προσθέσει 16 συνεχόμενα παιχνίδια με γκολ. Από αυτές μόνο σε τρεις σημειώθηκε ένα γκολ. Ο Γκουαρντιόλα πρόσθεσε άλλα 45 , μέχρι την ήττα (1-0) από την Αουγκσμπουργκ στις 5 Απριλίου, 2014), σε έξι διοργανώσεις: Bundesliga, γερμανικό Κύπελλο, Champions League, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων Κύπελλο, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και γερμανικό Σούπερ Καp. Το σύνολο των Χάικενς και Γκουαρντιόλα ήταν 181 γκολ (2,96 ανά παιχνίδι), τέσσερις παίκτες ήταν οι κύριοι «αρχιτέκτονες» του σερί: Μίλερ, Μάντζουκιτς, Ρόμ,πεν και Ριμπερί. Αυτό το κουαρτέτο σημείωσε 98 γκολ (54.14% του συνόλου).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter