Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 87-76: Μοιραίο πρώτο ημίχρονο και ήττα για τους «ερυθρόλευκους» – Στον τελικό οι Ισπανοί

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 87-76: Μοιραίο πρώτο ημίχρονο και ήττα για τους «ερυθρόλευκους» – Στον τελικό οι Ισπανοί

Δεν ήταν γραφτό να δούμε ελληνικό τελικό στο φάιναλ-φορ της Euroleague στο Βερολίνο. Απογοητευτικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Ρεάλ με 87-76 (ημίχρονο 56-37) και θα παίξει στον μικρό τελικό με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Παναθηναϊκός των 7 τίτλων και η Ρεάλ των 11 θα βρεθούν αντιμέτωποι σε τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 28-10 στο δεκάλεπτο απέναντι στον «υπνωτισμένο» Ολυμπιακό, με ενορχηστρωτή τον Αργεντινό Καμπάτσο και σκόρερς τους Χεζόνια, Μούσα. Η διαφορά έφτασε και τους 26 πόντους στη β’ περίοδο, 55-29, πριν ο Σακίλ ΜακΚίσικ μειώσει με προσωπικές ενέργειες σε 56-37.

Η αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε στην γ’ περίοδο με καλάθια των Άλεκ Πίτερς και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, και η διαφορά έπεσε στους 10 και αργότερα στους 8 πόντους, παρά τις προσπάθειες του Τζάναν Μούσα και του Σέρχιο Γιουλ: 66-56, 77-69. Η Ρεάλ έφτασε στο +12 με καλάθι του Ροντρίγκεθ και δεν κινδύνευσε στο τελευταίο τρίλεπτο.

Ο Άλεκ Πίτερς (23 π.) και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (15 π.) ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ (17 π.) ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο του α’ ημίχρονου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 4, Κάνααν 7, Παπανικολάου 3, Πετρούσεφ 4, Μιλουτίνοφ, Φαλ 2, Ράιτ. Παρά την ήττα, οι παίκτες και ο προπονητής του Ολυμπιακού χειροκροτήθηκαν από 3.000 φιλάθλους.

Από τη Ρεάλ των 11 ευρωπαϊκών τροπαίων και του «Προπονητή της Χρονιάς» Τσους Ματέο, ο Μούσα πέτυχε 20 πόντους, ενώ ο Καμπάτσο μοίρασε 9 ασίστ. Διακρίθηκαν και οι Χεζόνια 12, Γιαμπουσέλ 11, Ταβάρες 9, Γιουλ 9, Ροντρίγκεθ 8. Οι Ισπανοί είχαν μόλις 400 φιλάθλους στο πλευρό τους.

Στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν σφράγισε το εισιτήριό του για τον κυριακάτικο τελικό με το θριαμβευτικό 73-57 επί της Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Οι «πράσινοι» αποθεώθηκαν από 3.000 οπαδούς, οι οποία ζήτησαν επιτακτικά το έβδομο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Στην Uber Arena βρέθηκαν περισσότεροι από 6.000 Τούρκοι, οι οποίοι μάλιστα δημιούργησαν επεισόδια δύο ώρες πριν το τζάμπολ.

Πρωταγωνίστησαν οι Λεσόρ 17, Ναν 14, Γκραντ 13, Παπαπέτρου 9, Γκριγκόνις 6, Καλαϊτζάκης 5, ενώ ο απροπόνητος Σλούκας έπαιξε 17 λεπτά και πέτυχε 4 πόντους. «Οι συμπαίκτες μου με κουβάλησαν απόψε», ομολόγησε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, που βρίσκεται στο 10ο φάιναλ-φορ της καριέρας του. Ο Νικ Καλάθης πέτυχε 5 πόντους για τη Φενέρ, ενώ ο Παπαγιάννης πρόσθεσε 3 και ο Ντόρσεϊ 2.

Ο τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού-Ρεάλ είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Κυριακής στις 9 μμ, ενώ ο αγώνας για την τρίτη θέση, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φενέρ, θα ξεκινήσει τρεις ώρες νωρίτερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter