Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα από τα 86 δισ. ευρώ του ESM

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα από τα 86 δισ. ευρώ του ESM

Ο λαλίστατος, τελευταίως, επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί το σύνολο των 86 δισ. ευρώ του ESM, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild

Το ποσό, μάλιστα, το οποίο δεν θα χρειαστεί να εκταμιευτεί, θα μπορούσε να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα.«Exουμε πίσω μας ήδη το μισό του τριετούς προγράμματος και έχουμε καταβάλει (στην Ελλάδα) μόλις 32 δισ. ευρώ. 

Στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, πιθανόν να έχουμε δώσει σαφώς λιγότερα από το συμφωνηθέν ανώτατο ποσόν των 86 δισ. ευρώ από τα δάνεια σωτηρίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού» είπε στην Bild ο Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί στην έκδοση της Δευτέρας.

Ως λόγους ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει το «ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ήταν μικρότερες από εκείνες που είχαν αρχικά υπολογιστεί» και το ό,τι ο «προϋπολογισμός (της Ελλάδας) εξελίσσεται καλύτερα».«Εάν μάλιστα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανανεώσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, θα μειωθεί περαιτέρω το ποσόν του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο θα εκταμιευθεί» προσέθεσε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter