Ρέγκλινγκ: Με πολλή δουλειά δεν αποκλείεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις 20 Μαρτίου

Ρέγκλινγκ: Με πολλή δουλειά δεν αποκλείεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις 20 Μαρτίου

«Η επίτευξη συμφωνίας έως το επόμενο Eurogroup δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι και σίγουρη», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, μέχρι τις 20 Μαρτίου, ημέρα διεξαγωγής του Eurogroup, σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό πρακτορείο Nikkei και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη».

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ο ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι, ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, τα εναπομείναντα βήματα για την Ελλάδα είναι «πολύ μικρά».

Σχολιάζοντας την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο επικεφαλής του ESM υποστήριξε ότι «η συνολική κατάσταση της Ευρώπης είναι αρκετά καλή» και σημείωσε ότι «η ανάπτυξη κινείται στα ίδια επίπεδα με τις ΗΠΑ».

Όσον αφορά τις τράπεζες, διαβεβαίωσε ότι ο ευρωπαϊκός κλάδος είναι κατά πολύ ισχυρότερος από ό,τι ήταν πριν την κρίση του 2008, ενώ συμπλήρωσε ότι «ελάχιστες τράπεζες έχουν προβλήματα και αυτές αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις».

Ερωτηθείς για τις γαλλικές εκλογές, θεώρησε απίθανο το ενδεχόμενο η Μαρίν Λεπέν να γίνει πρόεδρος της χώρας και παρέπεμψε στα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά ευρήματα.

Τέλος, κάνοντας ειδική μνεία στο Brexit, επανέλαβε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα επιβαρύνει κατά κύριο λόγο το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter