Ρέγκλινγκ παντός καιρού 4Χ4

Ρέγκλινγκ παντός καιρού 4Χ4

Ξεχάστε τα ρομαντικά για τα διαμάντια που είναι παντοτινά…

Αυτά είναι για τους ευαίσθητους. Τώρα οι «δήμιοι» βγήκαν παγανιά και τα γεράκια είναι παντοτινά.

Μιλάμε για όλες αυτές τις στρατιές των υψηλόβαθμων Ευρωπαίων που μαζεύουν τα χαλινάρια τριγυρίζοντας από χώρα σε χώρα δίνοντας λογαριασμό σε εκείνους που κάνουν την μπάνκα στην Ε.Ε. αδιαφορώντας για λαούς και βλέποντας μόνον αριθμούς και συγκεκριμένες κερδοφορίες.

Εις εξ αυτών ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ που δεν μας έχει συνηθίσει σε πολλές ευαισθησίες από την εποχή των μνημονίων.

Εκφραστής της σκληρής γραμμής της Ε.Ε. επέμενε προ μιας εβδομάδας μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία πως πρέπει να εξεταστεί το επόμενο έτος η επάνοδος στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Μιλάμε για αυτούς με τους οποίους επιβάλλεται λιτότητα στους πολλούς και γεμίζουν τα ταμεία των άλλων.

Τι κρίσεις περάσανε, τι πανδημίες βρίσκονται σε εξέλιξη, τι η Μόρια πήρε φωτιά, ο καθένας το χαβά του, χωρίς συναίσθηση της ανθρώπινης διάστασης.

Γιατί συναίσθηση δεν είναι ένας καλός λόγος, σαν τη Βασίλισσα που χαιρετάει από την καρότσα της. Συναίσθηση είναι οι πράξεις!

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται κατά τη συνάντησή τους, τη Δευτέρα να του εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τόνισε την ανάγκη η χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων να διαρκέσει και μετά το 2021, μέχρι η οικονομία να μπορέσει να επανακτήσει τις απώλειες και να βρεθεί σε σταθερή θετική και βιώσιμη τροχιά.

Αλλά ο κ. Ρέγκλινγκ φαίνεται πως αν δεχθεί μια τέτοια προοπτική θα είναι λόγω πολιτικών πιέσεων. Ο ίδιος δεν φαίνεται να ασπάζεται μια τέτοια «ελευθεριότητα».

Αντίθετα ο κ. Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη πως βρίσκονται σε «σωστή κατεύθυνση».

Προφανώς γιατί από τα μέτρα αυτά δεν επωφελείται άμεσα ο απλό πολίτης…

Ο ίδιος ωστόσο μας θύμισε τη θέση και το παρελθόν του αφού στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα του θύμισε πως το 2021 πρέπει να αρχίσουν τα «μαζέματα» των δημοσιονομικών υπερβάσεων.

Είπε βέβαια πως, εντάξει αντιμετωπίζουμε, πανδημία, μεταναστευτικό και ελληνοτουρκικά αλλά το αίτημα είναι ένα: Πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουν και πάλι οι προσπάθειες για συνετή δημοσιονομική πολιτική.

Όπως και να’χει η κυβέρνηση έχει έναν ακόμα σύμμαχο στη σκληρή της γραμμή κατά των εργαζομένων και υπέρ των ολίγων…

Πάντα μέσα στην καρδιά της ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη ζει το «βάστα γερά Γερούν» κι ας είναι ο Γερούν παρελθόν ως όνομα…

Η ιδέες κατά των λαϊκών συμφερόντων ζουν και βασιλεύουν…

Εξάλλου τα μνημόνια για τη ΝΔ δεν πεθαίνουν ποτέ! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter