Ρεκόρ Γκίνες: Αμφισβητείται η ηλικία του Μπόμπι, του γηραιότερου σκύλου του κόσμου

Ρεκόρ Γκίνες: Αμφισβητείται η ηλικία του Μπόμπι, του γηραιότερου σκύλου του κόσμου
AP Photo/ Jorge Jeronimo, File

Υπό αμφισβήτηση βρίσκεται ο τίτλος του «γηραιότερου σκύλου στον κόσμο», γνωστός ως Μπόμπι, ένα καθαρόαιμο Πορτογαλικό Μαστίφ, μια ράτσα σκύλου φύλαξης ζώων που συνήθως ζει 12 έως 14 χρόνια. Ο Μπόμπι λέγεται ότι ήταν 31 ετών και 165 ημερών, γεγονός που του χάρισε τη θέση στο Βιβλίο Γκίνες.

Ο Μπόμπι είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλής. Όταν γιόρτασε τα 31α γενέθλιά του πέρυσι, ο κόσμος γιόρτασε μαζί του. Και όταν πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο, ο κόσμος θρήνησε. Αφότου ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου τον περασμένο Φεβρουάριο, ΜΜΕ και άτομα από όλο τον κόσμο έσπευσαν να τον επισκεφθούν.

Όμως, τον περασμένο μήνα τα Guinness World Records (GWR) ξεκίνησαν μια έρευνα για τον Πορτογάλο σκύλο, αφού υπήρξαν αμφιβολίες για την πραγματική του ηλικία. Τα GWR δήλωσαν ότι έλαβαν αλληλογραφία από ορισμένους κτηνιάτρους που αμφισβητούσαν την ηλικία του σκύλου, ενώ υπήρξαν και δημόσια σχόλια από κτηνιάτρους και άλλους επαγγελματίες. Η έρευνα έγινε παρά την επιβεβαίωση της γέννησής του από τη βάση δεδομένων για τα κατοικίδια της Πορτογαλικής κυβέρνησης και την Εθνική Ένωση Κτηνιάτρων.

Όταν ο Μπόμπι στέφθηκε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο, έσπασε ένα ρεκόρ που κατείχε από το 1939 ένας Αυστραλός σκύλος, ο Μπλούι, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών. Ο Μπόμπι έζησε όλη του τη ζωή με τον Λεονέλ Κόστα και την οικογένειά του στο αγροτικό χωριό Κονκέιρος στην Πορτογαλία. Ο ιδιοκτήτης του Μπόμπι λέει ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι οι κτηνίατροι προσπαθούν να σπιλώσουν την κληρονομιά του Μπόμπι επειδή η κατανάλωση ανθρώπινης τροφής αναφέρθηκε ως ένα από τα μυστικά του μακροζωίας του – κάτι που συχνά δεν συνιστάται από τους ειδικούς των κατοικίδιων ζώων – αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Διαβάστε επίσης: «Μαύρες» προβλέψεις για την Ουκρανία – Η Ρωσία έχει πάρει προβάδισμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter