Ρεκόρ Γκίνες: Ο 17χρονος Μακ Ράδερφορντ ο νεότερος πιλότος που έκανε τον γύρο του κόσμου

Ρεκόρ Γκίνες: Ο 17χρονος Μακ Ράδερφορντ ο νεότερος πιλότος που έκανε τον γύρο του κόσμου

Ο Μακ Ράδερφορντ μπορεί να υπερηφανεύεται από την Τετάρτη πως δεν είναι ένας συνηθισμένος έφηβος, καθώς σε ηλικία μόλις 17 ετών κατάφερε να κάνει μόνος του τον γύρο του κόσμου με ένα υπερελαφρύ αεροσκάφος σε μία περίοδο πέντε μηνών και μίας μέρας, κατακτώντας έτσι δίκαια μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο επίλογος του ταξιδιού αυτού μπήκε σήμερα το απόγευμα όταν προσγειώθηκε στο μικρό αεροδρόμιο της πόλης Ράντομιρ, στη Βουλγαρία, που απέχει περίπου μία ώρα από τη Σόφια.

Φορώντας τη στολή του πιλότου και ένα γαλάζιο κράνος που κάλυπτε ταμαλλιά του, ο αδύνατος έφηβος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του αλλά και τη λύπη του επειδή αυτό το «φανταστικό» ταξίδι, που του χάρισε «το αίσθημα της απόλυτης ελευθερίας», έφτασε στο τέλος του. Γιατί το έκανε; Για να δείξει ότι «οι νέοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

«Κυνηγήστε τα όνειρά σας» είπε ο νεαρός αφού κάλυψε 54.000 χιλιόμετρα σε 221 ώρες, πέρασε από 30 χώρες και αντιμετώπισε ακραίες θερμοκρασίες, μέχρι και 48 βαθμούς Κελσίου, ανάμεσα στις άλλες περιπέτειές του.

«Αυτού του είδους το ταξίδι απαιτεί τεράστιο αυτοέλεγχο, σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να μπορείς να ελέγχεις τα συναισθήματα, το άγχος σου» εξήγησε η μητέρα του, η Μπεατρίς ντε Σμετ, που αρχικά δυσκολευόταν να δεχτεί ότι ο γιος της θα έφευγε για τον γύρο του κόσμου μόνος του.

«Το έκανε σαν άσος!» είπε από την πλευρά του ο Σαμ Ράδερφορντ, ο πατέρας του νεαρού και απόστρατος πιλότος στρατιωτικών αεροσκαφών ο ίδιος.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter