Ρεκόρ μετακλητών με… υπογραφή Μητσοτάκη – Διπλασιάστηκαν σε τρία χρόνια

Ρεκόρ μετακλητών με… υπογραφή Μητσοτάκη – Διπλασιάστηκαν σε τρία χρόνια

Μόνο ως «απόβαση στο δημόσιο» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο διπλασιασμός των μετακλητών υπαλλήλων η οποία παρατηρείται τα τελευταία τρία χρόνια, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Απογραφής» τα οποία έχουν αναρτηθεί στο apografi.gov.gr. 

Από τον Ιούλιο του 2019 – τον μήνα των τελευταίων εθνικών εκλογών– και τη στιγμή ανάληψης της εξουσίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη καταγράφονται 1.710 ενώ έπειτα παρατηρείται αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων μήνα με τον μήνα φτάνοντας στον Μάιο του 2022 με 3.483 μετακλητούς υπαλλήλους. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», σχεδόν οι μισοί μετακλητοί (1.720 στον αριθμό) έχουν διοριστεί σε ΟΤΑ.

Μάλιστα, μόνο η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού έχει 97 μετακλητούς υπαλλήλους, ενώ παράλληλα 1.720 μετακλητοί έχουν διοριστεί σε 345 ΟΤΑ (332 δήμους και 13 περιφέρειες) και 1.763 σε 19 υπουργεία, τη Βουλή, Ανεξάρτητες Αρχές και λοιπούς κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς. Στην Προεδρία της Δημοκρατίας απασχολούνται 24 μετακλητοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο με τους περισσότερους μετακλητούς σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της «Απογραφής» είναι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (155) του Άδωνη Γεωργιάδη, συμπεριλαμβανομένων των φορέων που εποπτεύει. Ακολουθούν το υπουργείο Εργασίας με 64 και το υπουργείο Μετανάστευσης με 54 μετακλητούς.

Παρακάτω εμφανίζονται αναλυτικά οι αριθμοί των μετακλητών υπαλλήλων μήνα – μήνα, όπως παρουσιάστηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: 

Υπενθυμίζεται ότι το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απασχολήσει και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Tageszeitung, έκανε λόγο για «μία πραγματική βιομηχανία μετακλητών» ενώ όπως ανέφερε ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν στην Ελλάδα τόσοι πολλοί μετακλητοί «ο Μητσοτάκης είναι χειρότερος από όλους τους προκατόχους του».

Διαβάστε επίσης: Tageszeitung: «Βιομηχανία» μετακλητών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Την ίδια στιγμή, παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδηςο οποίος καταγγέλλει ότι «Η «Μαξίμου Α.Ε.» διπλασίασε μέσα σε τρία χρόνια τους μετακλητούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών», και συμπληρώνει: «Διορίζουν με κατά 70% αυξημένο μισθό σε σχέση με το 2019 και βασικό προσόν το απολυτήριο Λυκείου, ενώ το 2019 για το 90% των υπαλλήλων χρειαζόταν πτυχίο Πανεπιστημίου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ότι η Ελλάδα θα κυβερνηθεί με αξιοκρατία, διαφάνεια, χωρίς κομματικούς στρατούς, χωρίς ανίκανους κομματικά εκλεκτούς σε θέσεις ευθύνης», επισημαίνει.

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:

«Άλλο ένα ρεκόρ αριστείας.

Η «Μαξίμου Α.Ε.» διπλασίασε μέσα σε τρία χρόνια τους μετακλητούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών:

1.790 οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Ιούλιο του 2019
3.483 οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Ιούλιο του 2022 Διορίζουν κάθε δύο μέρες τρία «γαλάζια» παιδιά.
Αυτοί που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό στο όνομα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αριστείας.

Αυτοί που έκαναν χαμό στα Media για τους μετακλητούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Διορίζουν με κατά 70% αυξημένο μισθό σε σχέση με το 2019 και βασικό προσόν το απολυτήριο Λυκείου, ενώ το 2019 για το 90% των μετακλητών υπαλλήλων χρειαζόταν πτυχίο Πανεπιστημίου.

Γαλάζια στρατιά μετακλητών
Golden boys στη Δημόσια Διοίκηση και τις ΔΕΚΟ.
Πάρτυ 7,5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων.
Αδιαφάνεια στην κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Δεν είναι απλά πρόκληση. Δεν είναι απλά αλαζονεία. Είναι η επιτομή της καθεστωτικής συμπεριφοράς μιας επικίνδυνης κυβέρνησης, που οδηγεί τους πολίτες στη φτωχοποίηση και στο οικονομικό περιθώριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ότι η Ελλάδα θα κυβερνηθεί με αξιοκρατία, διαφάνεια, χωρίς κομματικούς στρατούς, χωρίς ανίκανους κομματικά εκλεκτούς σε θέσεις ευθύνης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter