Ρεκόρ προσλήψεων τον Σεπτέμβριο που οδηγεί σε ανοδική πορεία την Τράπεζα της Αγγλίας

Ρεκόρ προσλήψεων τον Σεπτέμβριο που οδηγεί σε ανοδική πορεία την Τράπεζα της Αγγλίας
Σημαντική αύξηση προσλήψεων στην Αγγλία μετά την Covid εποχή

Αύξηση των υπαλλήλων τους σε επίπεδα ρεκόρ τον Σεπτέμβριο πριν λήξει το κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης μισθών από  τους Βρετανούς εργοδότες, ενδυναμώνοντας έτσι και την πορεία της Τράπεζας της Αγγλίας προς την πρώτη μετά την πανδημία αύξηση των επιτοκίων.

Ο αριθμός των εργαζομένων στα μισθολόγια των επιχειρήσεων σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισαν να συγκεντρώνονται τα στοιχεία αυτά το 2014, αυξημένος κατά 207.000 από τον Αύγουστο.

Οι εργοδότες στράφηκαν σε εταιρίες στελέχωσης για να βρουν υπαλλήλους ενώ ξενοδοχεία και εταιρίες στον κλάδο τροφίμων δημιούργησαν θέσεις εργασίας καθώς ανέκαμψαν από τα lockdowns της COVID-19.

Σύμφωνα με άλλα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 4,5% για τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο από το 4,6% την περίοδο Μαΐου-Ιουλίου, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προετοιμάζεται να γίνει η πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που αυξάνει τα επιτόκια από τότε που ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού. Ο πληθωρισμός κινείται προς το 4% ή και ψηλότερα –πάνω από τον στόχο της τράπεζας για 2%.

Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα αναμένει να δει πόσοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά μετά το τέλος του προγράμματος αναστολής εργασίας που επιδοτούσε μισθούς προκειμένου οι πολίτες να κρατήσουν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Περίπου 1 εκατ. άνθρωποι πιθανόν να συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό όταν έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με εκτίμηση του ινστιτούτου Resolution Foundation.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός-ρεκόρ των κενών θέσεων εργασίας καταδεικνύει την έλλειψη υποψηφίων εργαζομένων μετά την πανδημία και τους ελέγχους που ασκεί η Βρετανία μετά το Brexit στους εργαζομένους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δυσκολεύοντας τους εργοδότες να βρουν προσωπικό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter