Release Athens: Η μεγάλη επιστροφή των Parkway Drive

Release Athens: Η μεγάλη επιστροφή των Parkway Drive

Η ξέφρενη συναυλιακή πορεία από το κλαμπ των 300 ατόμων μέχρι το pyro show που έρχεται στη σκηνή της πλατείας Νερού.

Όσοι τον Απρίλιο του 2017 βρεθήκαμε στη συναυλία των Parkway Drive στο τότε Piraeus 117 Academy αλλά και όσοι είχαν βρεθεί και σε κάποια από τρεις προηγούμενες που είχαν δώσει στην Ελλάδα, στοιχηματίζαμε ότι δεν θα αργούσε η μέρα που οι Αυστραλοί όχι απλά θα γέμιζαν αρένες αλλά θα έβρισκαν υψηλές θέσεις στο billing των μεγάλων φεστιβάλ και, γιατί όχι, να είναι headliners σε κάποια από αυτά. Από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησε η κυκλοφορία ακόμα δύο άλμπουμ, «Reverence» (2018) και «Darker Still» (2022) και η γιγάντωση του συγκροτήματος που σχηματίστηκε το 2003 στο Μπρισμπέιν και που τον Μάιο του 2022 έφτασε στα πρόθυρα της διάλυσης.

Μέσα σε αυτές τις δύο δεκαετίες παρακολουθήσαμε τη μπάντα που ξεκίνησε από ένα σπιτικό υπόγειο και ξεχώρισε αμέσως ανάμεσα στα metalcore σχήματα που ξεπηδούσαν εκείνη την εποχή σαν μανιτάρια, να εξελίσσεται σε ένα μεγαθήριο του σύγχρονου metal. Οι Parkway Drive έχουν κυκλοφορήσει αισίως επτά δίσκους (έξι από τους οποίους έχουν γίνει χρυσοί στην πατρίδα τους) και έχουν δώσει αμέτρητες συναυλίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Από τις αρχές της δεύτερης δεκαετίας οι Parkway Drive άρχισαν να εξαργυρώνουν το γκελ που έκαναν ειδικά στη νέα γενιά, με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης και με το πέρασμα των χρόνων αυτό που άλλαζε ήταν η θέση τους στο billing, το μέγεθος της σκηνής και… η θέση του ήλιου απέναντί τους. Το Download στην Αγγλία, το Hellfest στη Γαλλία, το Graspop στο Βέλγιο και το Wacken στη Γερμανία είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα μαζί με το μέγεθός τους μεγάλωνε και το μέγεθος των venues που φιλοξενούσαν τις δικές τους headline συναυλίες. Τα κλαμπ ήταν πλέον μικρά και οι αρένες τούς περίμεναν με τις αγκαλιές και τις πύλες ανοιχτές, ενώ ανάλογη ήταν και η κλιμάκωση των εμφανίσεών τους στην Ελλάδα. Το συγκρότημα που το 2008 έπαιξε σε ένα κλαμπ που με το ζόρι μπορούσε να χωρέσει 300 νοματαίους μετακόμισε το 2010 στο μεγαλύτερο Κύτταρο, το 2011 στο ακόμα μεγαλύτερο Gagarin 205, το 2017 γέμισε ασφυκτικά το Academy και τώρα ετοιμάζεται να παίξει μπροστά σε χιλιάδες κόσμου στο Release Athens Festival.

H μεγάλη επιστροφή των Parkway Drive στην Ελλάδα ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου κι έγινε δεκτή μετά βαΐων και κλάδων. Όμως κάθε άλλο παρά δεδομένη ήταν αφού τον Μάιο του 2022 η μπάντα βίωνε το δικό της «some kind of monster» (ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που καταγράφει την ταραχώδη περίοδο στην καριέρα των Metallica). Μετά από μια εικοσαετία που βρίσκονταν μεταξύ ηχογραφήσεων και συνεχών περιοδειών, οι Parkway Drive βρέθηκαν στα πρόθυρα της διάλυσης αφού οι σχέσεις μεταξύ των μελών είχαν φτάσει σε οριακό σημείο. «Ξεκινήσαμε ως παιδιά και δεν κοιτάξαμε ποτέ πίσω», ξεκινούσε η ανακοίνωση με την οποία ενημέρωναν τους πολυπληθείς οπαδούς τους για τα τεκταινόμενα στο στρατόπεδό τους. «Ήταν μια τρελή βόλτα, αλλά κατά τη διάρκεια αυτών των 20 ετών είχαμε πολύ λίγο χρόνο για να σκεφτούμε ποιοι είμαστε ως άτομα, ποιοι θέλουμε να είμαστε και τι σημαίνει αυτή η μπάντα για εμάς και για τη μεταξύ μας φιλία. Ήταν πάντα 100% δέσμευση ή τίποτα. Νιώθουμε όμως ότι φτάσαμε στα όριά μας και δεν θέλουμε να το καταστρέψουμε. Την ίδια αφοσίωση που δείξαμε σε ό,τι κάναμε μέχρι τώρα θα δείξουμε για να επεξεργαστούμε ό,τι μας συνέβη αυτά τα 20 χρόνια, με στόχο να επιστρέψουμε ακόμα πιο δυνατοί […] Λένε ότι είναι καλύτερο να καείς παρά να σβήσεις. Δεν θέλουμε να συμβεί τίποτα από τα δύο, οπότε να ξέρετε ότι η επιστροφή μας είναι ακόμα πιο δυναμική».

Όπερ και εγένετο. Η απόφασή τους να ακυρώσουν την αμερικανική περιοδεία και η βοήθεια που ζήτησαν από ψυχολόγους αποδείχτηκε σοφή, καθώς οι δύο αυτές κινήσεις συνέβαλαν ώστε να επουλωθούν οι πληγές που είχαν ανοίξει. Κάπως έτσι το «Darker Still», το άλμπουμ που γράφτηκε μέσα στην πανδημία και παραλίγο να διαλύσει το συγκρότημα τελικά έσωσε τους Parkway Drive, οι οποίοι την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουνίου θα είναι headliners στο Release Athens Festival, φέρνοντας μαζί τους το εντυπωσιακό pyro show για το οποίο (παρα)μιλάνε ήδη όσοι τους είδαν σε κάποιο από τα φεστιβάλ που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Soulfly, του θρυλικού Max Cavalera των Sepultura, οι Triptykon του μοναδικού Tom Gabriel Fischer που θα παίξουν αποκλειστικά υλικό των Celtic Frost, την μέρα ανοίγει η αθηναΪκή metalcore μπάντα, Skybinder.

Η διάθεση εισιτηρίων συνεχίζεται τηλεφωνικά στο 11876, online στα releaseathens.gr / viva.gr και στα παρακάτω φυσικά σημεία: Καταστήματα Nova, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης.

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

Παράλληλα διατίθενται διήμερα και τριήμερα πακέτα εισιτηρίων με όφελος από 21 μέχρι 29 ευρώ:

  • Disturbed, Bullet For My Valentine, Nova Twins, OYD (26/6/23, Πλατεία Νερού) + Parkway Drive, Soulfly, Triptykon performing Celtic Frost, Skybinder (27/6/23, Πλατεία Νερού) προς 65 ευρώ (κέρδος 21 ευρώ, αρχική τιμή 86 ευρώ).
  • Disturbed, Bullet For My Valentine, Nova Twins, OYD (26/6/23, Πλατεία Νερού) + Parkway Drive, Soulfly, Triptykon performing Celtic Frost, Skybinder (27/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed From Within (28/6/23, Πλατεία Νερού) προς 100 ευρώ (κέρδος 29 ευρώ, αρχικη τιμή 129 ευρώ).
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter