Release Athens: LG – LP, σημειώσατε «2»

Release Athens: LG – LP, σημειώσατε «2»

Ένα «ναι μεν, αλλά» συνόδευσε την πρώτη συναυλία των London Grammar στην Ελλάδα σε μια βραδιά που η Laura Pergolizzi ήταν όλα τα λεφτά

Δεν είναι συχνές οι ευκαιρίες που έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα ένα συγκρότημα που ετοιμάζεται να διασχίσει τη γέφυρα στην οποία μπαίνεις ανερχόμενος και βγαίνεις μεγάλος. Η περίπτωση των London Grammar είναι μία από αυτές και η ανακοίνωση της εμφάνισής τους στο Release Athens 2022 σκόρπισε κύματα ενθουσιασμού τόσο σε εκείνους που απογοητεύτηκαν από την ακύρωση της συναυλίας τους το 2018 εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας της τραγουδίστριάς τους, Hannah Reid. Έκτοτε, πέρασαν τέσσερα χρόνια, το συγκρότημα από το Νότιγχαμ πρόσθεσε ένα ακόμα άλμπουμ στη δισκογραφία του («Californian Soil») κι ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο. Θα τα καταφέρει όμως όταν στα ντουζένια του περιορίζεται σε headline εμφανίσεις που μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τη μία ώρα και κάτι; Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Οι Daphne and the Fuzz και οι D3lta είχαν τον άχαρο ρόλο των συγκροτημάτων που πρέπει να ανοίξουν με τον ήλιο να τους βαράει κυριολεκτικά κατακούτελα μπροστά σε ένα κοινό που είτε σπεύδει να ανταλλάξει χρήματα για μάρκες είτε αναζητά απεγνωσμένα μια σκιά. Πάντα βέβαια θα υπάρχουν οι θαρραλέοι που θα αγνοήσουν τη ζέστη και τον ήλιο και θα βρεθούν στις πρώτες σειρές για να χειροκροτήσουν και να αναγνωρίσουν την προσπάθεια.

Τρία χρόνια μετά την εμφάνισή τους στην ίδια σκηνή και με την ίδια σειρά οι αγαπημένοι Βέλγοι του ελληνικού κοινού, με την Geike Arnaert ξανά πίσω από το μικρόφωνο, επέστρεψαν για να δώσουν την 15η αισίως συναυλία τους στην Ελλάδα. Στα 75 λεπτά που είχαν στη διάθεσή τους οι Hooverphonic παρουσίασαν ένα mini best off σετ, αποκορύφωμα του οποίου ήταν το συγκλονιστικό «Eden» και φυσικά τα «Mad About You» και «Amalfi» με τα οποία έκλεισαν, ενώ η παρουσία του γιουροβιζιονικού «The Wrong Place» και μάλιστα νωρίς νωρίς φάνηκε να εκπλήσσει πολλούς. 

Λίγο μετά τις 20:30 η LP πήρε τη θέση της στη σκηνή και για την επόμενη μιάμιση ώρα η αυτή η καλλιτέχνιδα – φαινόμενο μας έκανε να ξεχάσουμε ακόμα και εκείνη τη συγκλονιστική πρώτη επίσκεψή της στην Τεχνόπολη, το καλοκαίρι του 2016 λίγο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ που την απογείωσε («Lost On You»). Η Πλατεία Νερού γέμισε με τα μελαγχολικά ηχοχρώματα της φωνής της, που παντρεύονταν αρμονικά με την ατμόσφαιρα και τα παιχνίδια του ήλιου που χαμήλωνε και την ένταση που ανέβαινε όσο η LP παρέσερνε τον κόσμο στους ρυθμούς του «Girls Go Wild», του «My Body» που ακούστηκε πιο επίκαιρο από ποτέ, του «The One That You Love» που έκανε χιλιάδες κόσμου να ακολουθούν το λίκνισμα και το σφύριγμά της. Τα «One Last Time» και «Lost On You» έκλεισαν τη βραδιά με τον τρόπο που άξιζε στην πραγματική πρωταγωνίστρια της βραδιάς, την κυρία Laura Pergolizzi: Αποθεωτικά! 

Ακριβώς στις 23:00 οι London Grammar βγήκαν στη σκηνή και με όπλο τους έναν κρυστάλλινο ήχο και την κινηματογραφική ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν τα φώτα και τα visuals στις οθόνες κέρδισαν με το «καλησπέρα» τόσο εκείνους που τους περίμεναν πώς και πώς να απολαύσουν το indie/pop υλικό τους όσο και εκείνους που απλά αισθάνονται οικεία μαζί τους εξαιτίας της έντονης παρουσίας των Βρετανών στα ερτζιανά και του hype που  από τα έχουν δημιουργήσει. Το σετ τους στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο στο «Californian Soil», καθώς τα 8 από τα 14 συνολικά κομμάτια που έπαιξαν προέρχονταν από αυτό, ενώ τόσο το ντεμπούτο τους «If You Wait», όσο και το «Truth Is a Beautiful Thing» του 2017 μάλλον αδικήθηκαν, ειδικά αν κρίνουμε και από την ανταπόκριση του κοινού στο δεύτερο μισό του βασικού σετ και σε κομμάτια όπως τα «Hell to the Liars», «Wasting My Young Years» και «Strong». Η Hannah προλόγισε το «Metal & Dust» ως το τελευταίο τραγούδι της βραδιάς κάνοντάς μας να κοιτάξουμε για πρώτη τα ρολόγια μας αφού η βρετανική τριάδα είχε μόλις μία ώρα επί σκηνής. Η δεύτερη ήταν όταν μας αποχαιρέτησαν μετά από ένα encore με το «Lose Your Head» να αποδίδεται τόσο στην κανονική όσο και στην version με το ηλεκτρονικό remix και συνολικά μόλις 75 συναυλιακά λεπτά με τον κόσμο να αποχωρεί με την αίσθηση ενός «ναι μεν, αλλά…». Πόσες φορές άλλωστε οι headliners παίζουν λιγότερο από τα προηγούμενα δύο συγκροτήματα;

Το πρόγραμμα της αυριανής μέρας

Το Release Athens 2022 συνεχίζεται αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού θα πραγματοποιηθεί μια από τις πλέον σημαντικές συναυλίες του καλοκαιριού, απ’ αυτές που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία.

Οι Pet Shop Boys αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο της pop μουσικής (και όχι μόνο) εδώ και τέσσερις σχεδόν δεκαετίες. Έχουν καταφέρει να διατηρηθούν στην κορυφή της σκηνή κάνοντας πάντα τα πράγματα με το δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, χωρίς εκπτώσεις ή περιόδου αδράνειας. Στο Release Athens 2022 έρχονται με την πρώτη Greatest Hits περιοδεία της καριέρας τους, οπότε να περιμένετε μια αξέχαστη βραδιά. Μαζί τους, οι Thievery Corporation που κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, όπως και ο Κ. Βήτα, έναν απ’τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας από τα 90s και μετά. Το ζέσταμα αναλαμβάνει ο Mazoha με το synth punk του και το pop/neo soul σχήμα των Bobya Cottisha.

Η προπώληση συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς προς 47€, ενώ στο ταμείο το εισιτήριο θα κοστίζει 50€.

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876

Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr

Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot

Τεχνόπολης

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter