Ρέμπε: «Για μένα δεν τέθηκε ποτέ θέμα Φερέιρα στον ΠΑΟΚ»

Ρέμπε: «Για μένα δεν τέθηκε ποτέ θέμα Φερέιρα στον ΠΑΟΚ»

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Όλαφ Ρέμπε μίλησε για όλα τα θέματα που απασχόλησαν την ομάδα τους τελευταίους μήνες, όπως η παραμονή του προπονητή, οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών και οι μη ανανεώσεις συμβολαίων. 

Για τον Αμπέλ Φερέιρα είπε πως ήταν σοκαρισμένος από την αρνητική ενέργεια που αντιλήφθηκε πως υπήρχε για τον προπονητή του δικέφαλου και τόνισε ότι «ποτέ δεν τέθηκε για μένα θέμα Φερέιρα και όσο είμαι εδώ θα τον στηρίζω όσο πιο δυνατά γίνεται για να πετύχει και ο σύλλογος και ο ίδιος».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ρέμπε:

-Για το ρόστερ: «Είναι πραγματικά πολύ νεανικό, μπορεί οι νεαροί ποδοσφαιριστές να μην είναι στο top επίπεδό τους, ωστόσο, πιστεύω ότι μπορούν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι πάρα πολύ νωρίς να συζητήσουμε για το τι θα γίνει. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά από την αρχή της προετοιμασίας για να μπορέσει η ομάδα να βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα. Εχουμε βελτιώσει πολύ την ομάδα σε όλους τους τομείς και θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα για την δουλειά που γίνεται από όλους.

Έχουμε χτίσει όλο αυτόν καιρό μια πολύ μεγάλη οικογένεια. Εχουμε χτίσει μια οικογένεια που λύνουμε ότι συμβαίνει μεταξύ μας ως άντρας προς άντρα και σίγουρα αυτό που νιώθω εγώ είναι ότι όλοι μας είμαστε ενωμένοι και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποδώσουν τα μέγιστα όλοι αυτοί που απαρτίζουν την ομάδα.

Δεν είμαστε εδώ πέρα για να φτιάχνουμε δικαιολογίες, αυτό που έχουμε πει από την προετοιμασία στο Πήλιο, είναι ότι η φιλοδοξία μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, θα θέλαμε να πάμε στο Champions League, φιλοδοξία μας είναι να κερδίσουμε όλους τους αγώνες, φιλοδοξία μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο Europa League, ξέρουμε το βάρος της φανέλας του ΠΑΟΚ. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστικοί και όχι μη ρεαλιστικοί σε αυτά που ζητάμε».

-Για την μεταγραφή του Τσόλακ: «Υπήρχε ήδη η πιθανότητα της απόκτησης του Τσόλακ, ωστόσο, το μεταγραφικό παζάρι δεν λειτουργεί όπως ένα μαγαζί. Πρέπει να γίνουν διάφορες ενέργειες και δεν είναι πάντα στο δικό μας χέρι να γίνουν. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όταν έρχεται ένας ποδοσφαιριστής είναι δύσκολο να μπει άμεσα και να προσφέρει. Δεν ξέρω ακόμη και αν ερχόταν νωρίτερα αν θα ήταν στο 100%.

Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις του προπονητή. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις με τον ίδιο σε αυτό το κομμάτι και όπως σέβομαι την επιθυμία του, έτσι και αυτός σέβεται την επιθυμία μας να μην φέρουμε κάποιον ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή».

-Για τις πωλήσεις παικτών: «Για τους παίκτες που πωλήθηκαν, μιλάμε για παίκτες που έμπαιναν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους και τον Γενάρη θα μπορούσαν να υπογράψουν σε ομάδα, χωρίς ο ΠΑΟΚ να πάρει τίποτα. Τα λεφτά που πήρε η ομάδα ήταν ικανοποιητικά, είναι δύσκολο να αξιολογήσεις τέτοιες καταστάσεις. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι που πήραμε αυτά τα χρήματα από αυτούς τους ποδοσφαιριστές γιατί οι πιθανότητες να ανανεώσουν ήταν λίγες.

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια περίοδο πολύ ειδικών συνθηκών λόγω του κορονοϊού και υπάρχει και η κρίση του ΠΑΟΚ στο οικονομικό. Κλήθηκα να φέρω χρήματα στην ομάδα, να βρω παίκτες που θα φέρουν χρήματα.

Εγώ είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η ομάδα με έφερε εδώ για να κάνω την ομάδα στιβαρή. Αυτό σημαίνει να βγάλουμε παίκτες από την ακαδημία, να φέρουμε παίκτες με αξία. Δεν είμαι τρελός να φέρω παίκτες με υπέρογκη αξία, ούτε θα φέρω έναν παίκτη για να πω ότι έφερα έναν παίκτη.

Για τη μη πώληση Γιαννούλη: «Από την άλλη δεν είμαστε απελπισμένοι. Έχουμε έναν από τους καλύτερους οπισθοφύλακες στην Ευρώπη και δεν τον πουλήσαμε είναι ακόμη εδώ (σσ:Γιαννούλης). Προσπαθούμε να πάρουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις με τις συνθήκες που έχουμε. Νομίζω ότι από την δική μας πλευρά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε υπομονή. Ανανεώσαμε ποδοσφαιριστές που έχουν πολύ μεγάλη προοπτική. Υπάρχουν ακόμη 2-3 στόχοι που δεν είναι του παρόντος να συζητηθούν. Θέλουμε η ομάδα να είναι στιβαρή στο οικονομικό πλαίσιο.

Ο Γιαννούλης είναι ένας τοπ ποδοσφαιριστής και εκπληκτικός χαρακτήρας. Είναι όλα ανοιχτά, μπορεί να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, μπορεί να μείνει και όπως είναι. Έχει τις δικές του φιλοδοξίες και θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα».

-Για τον Αμπέλ Φερέιρα: «Τον προπονητή Φερέιρα τον ήξερα με την Μπράγκα, ήξερα πάνω κάτω το στιλ παιχνιδιού του. Όταν ήρθα στην Θεσσαλονίκη, σοκαρίστηκα από την αρνητική ενέργεια που υπήρχε προς το πρόσωπό του. Εγώ τον σεβάστηκα, τον στήριξα και τον προσέγγισα. Είναι άνθρωπος που κάνει διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για τον ΠΑΟΚ, για την βελτίωση της ομάδας. Ποτέ δεν τέθηκε για μένα θέμα Φερέιρα και όσο είμαι εδώ θα τον στηρίζω όσο πιο δυνατά γίνεται για να πετύχει και ο σύλλογος και ο ίδιος. Από την άλλη, από την στιγμή που μιλάμε για σταθερότητα, θα πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός στον προπονητή, πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε κοντά και να είμαστε μαζί. Δεν είμαι εξοικειωμένος με την λογική ότι πρέπει να κερδίζεις όλους τους αγώνες αλλιώς θα πας στο σπίτι σου. Θα πρέπει να σεβόμαστε τον προπονητή. Ο Αμπέλ είναι εδώ πέρα στο 100% και μπορεί να είμαστε φίλοι, αλλά πάνω απ’ όλα είμαστε επαγγελματίες, θα μιλήσουμε και κάποιες στιγμές θα διαφωνήσουμε, αλλά πάντα έχοντας στο μυαλό ότι θέλουμε το καλύτερο δυνατό για τον σύλλογο».

-Για τη δομή του ΠΑΟΚ: «Πλέον υπάρχει μια ξεκάθαρη δομή του πώς λειτουργούν τα πράγματα. Έξι μήνες πριν το τέλος κάθε σεζόν, πρέπει να υπάρχει ένας σχεδιασμός με το τι θέλει ο προπονητής. Όταν ήρθα μου έδωσε ένα πλάνο με το τι θέλει και μετά ξεκινάει ο διάλογος και οι «μάχες». Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα προφίλ για τον παίκτη που ζητάμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθήσουμε τον παίκτη όσο πιο πολύ γίνεται, είτε σε video, είτε ζωντανά. Μετά υπάρχουν διάφορα άλλα πράγματα που πρέπει να διασταυρωθούν, όταν συγκεντρωθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, πάμε στον ιδιοκτήτη και υπάρχει συζήτηση αν είναι πραγματικά αναγκαίος αυτός ο ποδοσφαιριστής, αν η τιμή που έχει γίνει η διαπραγμάτευση είναι λογική ή εκτός ορίων. Μετά συλλέγουμε πληροφορίες ιατρικές, τσεκάρουμε το instagram του για να δούμε τι ζωή κάνει. Όταν υπάρχουν όλα αυτά και υπάρχει η έγκριση, ο ποδοσφαιριστής υπογράφει και του ετοιμάζουμε ένα video για να τον παρουσιάσουμε».

-Για τη σχέση του με την οικογένεια Σαββίδη: «Έχουμε μια πολύ στενή επαγγελματική σχέση. Με τον ιδιοκτήτη δεν έχω γνωριστεί ακόμη αυτοπροσώπως, αλλά έχουμε μιλήσει πολύ. Με τον κ. Γιώργο Σαββίδη είχα την ευκαιρία να γνωριστώ προσωπικά και είχα μεγάλη χαρά που έγινε αυτό στο Κράσνονταρ. Αυτό που νιώθω είναι ότι οι ίδιοι έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο. Θέλουν να γίνεται όλο και καλύτερος ο σύλλογος και όταν τα άκουσα αυτά χάρηκα πάρα πολύ, γιατί πραγματικά και εγώ θέλω να πετύχω με αυτό το νεανικό σύνολο που έχουμε. Έχουμε ελευθερία κινήσεων, σίγουρα ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά εγώ και ο Αμπέλ Φερέιρα έχουμε ελευθερία κινήσεων. Η αίσθηση που έχω είναι ότι του λείπει πάρα πολύ το γεγονός ότι δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, του κοστίζει αυτό και πραγματικά λυπάται για το γεγονός ότι δεν είναι εδώ γιατί θα ήθελε να είναι εδώ και να δείξει έμπρακτα την στήριξή του στην ομάδα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα κοιτάξει στις εναπομείναντες ημέρες για ελεύθερο ποδοσφαιριστή: «Ποτέ μην λες ποτέ αλλά είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ και τους παίκτες που έχουμε. Σε κάθε θέση έχουμε τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές και σε κάποιες παραπάνω από δύο. Καταλαβαίνω ότι είναι ελκυστικό να μιλάμε για μεταγραφές αλλά νιώθω άνετα αν μείνουμε έτσι».

Για τον Μίσιτς: «Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έκανε καταπληκτική σεζόν. Ο σύλλογος έχει κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει στην δύσκολη περίοδο που περνάει. Ο ίδιος έχει μια πάρα πολύ καλή σχέση με τους συμπαίκτες του, χαρήκαμε όταν τον είδαμε να μας επισκέπτεται με τον γιο του σε κάποιες προπονήσεις, όπως και στην Τούμπα. Βρίσκεται σε επαφή με τους φυσιοθεραπευτές για το τι πρέπει να κάνει. Αυτό είναι το ένα κομμάτι, υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι και αυτό λέει ότι ο Μίσιτς ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και δεν είναι κρυφό ότι έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να τον αποκτήσουμε και πάλι δανεικό τον Γενάρη. Σίγουρα είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα».

Για την πώληση του Δημήτρη Πέλκα κι αν είναι ικανοποιημένος: «Ο Πέλκας είναι ένα παιδί του ΠΑΟΚ, όλη τη ζωή του ήταν εδώ. Ο ίδιος ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, να αλλάξει παραστάσεις. Η ομάδα δεν του στάθηκε εμπόδιο, τον βοήθησε, όπως βοήθησε και ο ίδιος τον εαυτό του. Ολες οι πλευρές έμειναν ικανοποιημένες. Σίγουρα έφυγαν Έλληνες παίκτες, ωστόσο, μη ξεχνάμε πως έχουμε κι άλλους νέους παίκτες που ήρθαν στην πρώτη ομάδα, όπως οι Μιχαηλίδης και ο Τζόλης που έχουν ενεργό ρόλο στον σύλλογο. Λέω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και πάρα πολύ περήφανος γιατί ο Πάμπλο Γκαρσία έχει κάνει τρομερή δουλειά στις ακαδημίες και έρχονται ποδοσφαιριστές με μεγάλο μέλλον. Πραγματικά πιστεύω ότι γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες. Είμαστε περήφανοι που έχουμε έναν ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Κούτσιας που είναι 16 χρονών και έχει ήδη 35 αγωνιστικά λεπτά στη Σούπερ Λίγκα».

Για τον Καντουρί και τον Κρέσπο: «Με τον Ομάρ ήδη έχουν υπάρξει συζητήσεις, από την δική μας πλευρά, θα κάνουμε ότι μπορούμε σε αυτό το κομμάτι. Από την άλλη, ο Κρέσπο είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας και σε αυτό το θέμα θα κάνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να συμπεριφερθούμε με σεβασμό σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας».

Κυριάκος για FFP

O Κυριάκος Κυριάκος μίλησε για το θέμα του FFP, σχολιάζοντας το κατά πόσο επηρεάζει την πολιτική του Δικεφάλου: «Δεν είναι δυνατόν χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τους όρους που θα βάλει η UEFA και ούτε ήταν αυτή η προσδοκία μας ότι οι όροι του FFP μπορούν να καλυφθούν με μια μεταγραφική περίοδο. Είναι αρκετά μεγαλύτερα τα έσοδα από την Ευρώπη, τις πωλήσεις παικτών και την ελάφρυνση του μπάτζετ και είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter