Ρένα Δούρου για εκλογή Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση: Δεν υπάρχουν συζητήσεις ταμπού

Ρένα Δούρου για εκλογή Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση: Δεν υπάρχουν συζητήσεις ταμπού

“Αν χρειαστεί και το θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση θα συζητηθεί ανοιχτά, οργανωμένα και δημοκρατικά”, τονίζει η πρώην Περιφερειάρχης, σε μια συνέντευξη της στο news247.gr. “Προσωπικές στρατηγικές και θεσιθηρία δεν χωρούν στη συλλογική δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ”, προειδοποιεί.

Στη συνέντευξη της η Ρένα Δούρου λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ που θα λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις για το Συνέδριο του κόμματος.

Επαναφέρει, μάλιστα, το θέμα της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση, καθώς, ερωτώμενη σχετικά, απαντά: “Το καθοριστικό είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημείο αναφοράς στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι και η εκλογή του προέδρου πρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με τρόπο που θα καθορίσουμε συλλογικά όπως πάντα. Εννοείται ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις – ταμπού και αν χρειαστεί, και το θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση θα συζητηθεί ανοικτά, οργανωμένα και δημοκρατικά. Γονιδιακά άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ αρχηγοκεντρικός μηχανισμός. Όμως σήμερα εκείνο που προέχει είναι ο ριζικός, προγραμματικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε εκφραστή ενός πλατιού δημοκρατικού, προοδευτικού μετώπου».

Η Ρένα Δούρου χαρακτηρίζει “γλυκόπικρη ήττα” το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου, αναφέροντας μάλιστα ως μια από τις ευκαιρίες που χάθηκαν ότι δεν έγιναν βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε ερώτηση για το τι θέσεις θα διεκδικήσει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει με νόημα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν υπήρξε κόμμα διεκδίκησης αξιωμάτων ή θέσεων, κόμμα δελφίνων ή κληρονόμων. Αυτή άλλωστε ήταν και είναι η διαφορά του από τα παραδοσιακά αρχηγοκεντρικά κόμματα, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται από στενούς κύκλους εξουσίας. Προσωπικές στρατηγικές και θεσιθηρία δεν χωρούν στη συλλογική δουλειά ειδικά μάλιστα σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ανταποκριθεί στη διπλή ευθύνη αφενός της δομικής ανασυγκρότησής του και αφετέρου της προάσπισης των επιτευγμάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να ακυρώσει η σημερινή κυβέρνηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαμε και λειτουργούμε ανοικτά, συλλογικά, δημοκρατικά, χωρίς να κρύβουμε τις όποιες διαφορετικές μας απόψεις, όμως αυτές είναι και η δύναμή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ κόμμα για προσωπική καριέρα».

Ερωτώμενη δε ότι κάποιοι τη θεωρούν ως «εν δυνάμει δελφίνο» επισημαίνει: «Όσοι επιδίδονται σε δελφινολογίες, είναι μακράν νυχτωμένοι. Δεν γνωρίζουν τη Δούρου αλλά δεν γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνουν χρησιμοποιώντας το λογισμικό παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, με βαρωνείες, διαδόχους, κληρονόμους και οικογένειες που έχουν ταυτίσει την ύπαρξή τους με την εξουσία. Εμείς είμαστε από διαφορετικό υλικό φτιαγμένοι. Πιστεύουμε στη συλλογικότητα και είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε εκείνους που δεν έχουν φωνή, την άλλη Ελλάδα που πασχίζει για το καλύτερο κάθε μέρα στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι σκοπούς υπηρετούν αυτού του είδους οι δήθεν αναλύσεις. Ένα πράγμα είναι πάντως σίγουρο: ότι δεν υπηρετούν ούτε την ενημέρωση ούτε την αλήθεια».

Πηγή:news247.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter