Ρένα Δούρου: Θα μας βρει απέναντι όποιος επιχειρήσει να ξηλώσει τον ΠΕΣΔΑ

Ρένα Δούρου: Θα μας βρει απέναντι όποιος επιχειρήσει να ξηλώσει τον ΠΕΣΔΑ

Η τοποθέτηση της επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής», Ρένας Δούρου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων.

«Όποιος επιχειρήσει να ξηλώσει το ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων), θα μας βρει απέναντι. Είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσετε τον Περιφερειακό σχεδιασμό.Δεν θα επιτρέψουμε να τον ξηλώσετε όσο κι αν σας πιέζει ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός», ανέφερε η Ρένα Δούρου, απευθυνόμενη στην τωρινή περιφερειακή αρχή.

Έπειτα, μιλώντας για την διαδικασία υιοθέτησης του ΠΕΣΔΑ, η Ρένα Δούρου τόνισε: «Έπρεπε να είχε γίνει το 2003 ή το 2013. Πρόκειται για μία μάχη που δώσαμε και εν πολλοίς κερδίσαμε, και σε περιφερειακό, και σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σεβόμενοι τον ρόλο του ΠΕ.ΣΥ μα πάνω από όλα σεβόμενοι το γεγονός ότι κάποιοι απειληθήκαμε αλλά δεν κάναμε πίσω. Μα πάνω από όλα αναλάβαμε το πολιτικό κόστος. Πάψαμε να είμαστε Ευρωπαίοι α λα καρτ, να μειώνουμε από τη μια συντάξεις και από την άλλη να αδιαφορούμε για την περιβαλλοντική διαχείριση των αποβλήτων».

Παράλληλα, ζήτησε από τους Δημάρχους της Αττικής να καταρτίσουν τα εκάστοτε σχέδια διαχείρισης  των απορριμμάτων τους, ενόψει της εκπόνησης του ΠΕΣΔΑ. «Ο α’ βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα είναι αυτός που επιτέλους θα υλοποιήσει έναν ευρωπαϊκό σχεδιασμό που επιτεύχθηκε τα προηγούμενα 5 χρόνια χάρη στις προσπάθειες της διοίκησης της Δύναμης Ζωής, που εξασφάλισε τη σχετική χρηματοδότηση».

«Η Δύναμη Ζωής δεν κατάργησε τα ΣΔΙΤ από ιδεοληψία αλλά γιατί ήταν υπερδιαστασιολογημένα, διότι επρόκειτο για εργοστάσια επεξεργασίας συμμείκτων, διότι αφορούσαν εγγυημένες ποσότητες, γιατί αφορούσαν δέσμευση 27 ετών του δημοσίου έναντι συγκεκριμένων ιδιωτών». Εν κατακλείδι «επρόκειτο για έναν σχεδιασμό ανεφάρμοστο, συγκεντρωτικό, αντιπεριβαλλοντικό, πανάκριβο για τους δημότες. Μερικοί πρέπει να προσέξουν μην γίνουν χρήσιμοι ηλίθιοι και ανεβάσουν το κασέ των εργολάβων. Όσοι παρακολουθούν βλέπουν τη διελκυστίνδα μεταξύ του κ. Θεοδωρικάκου που δεν έχει πια την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων, του κ. Χατζηδάκη, του κ. Αραβώση».

Τέλος, η Ρένα Δούρου κάλεσε τον Γιώργο Πατούλη: «να μην κάνει πίσω στον ΠΕΣΔΑ, να μην επιτρέψει το ξήλωμά του με νυκτερινές τροπολογίες του κ. Θεοδωρικάκου, γιατί έτσι δεν πρόκειται να κλείσει η Φυλή, με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, τα παιδιά μας αλλά και για το ΑΕΠ γιατί ο σχεδιασμός αυτός δημιουργεί σοβαρές θέσεις εργασίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter