Ρένα Δούρου: Πατούλης και Σγουρός αντί επιχειρημάτων επιλέγουν την εργαλειακή χρήση μιας τραγωδίας

Ρένα Δούρου: Πατούλης και Σγουρός αντί επιχειρημάτων επιλέγουν την εργαλειακή χρήση μιας τραγωδίας

Με αφορμή τις συντονισμένες κινήσεις επίθεσης που έχουν κάνει το τελευταίο 24ωρο οι κ.κ. Πατούλης – Σγουρός με πρόσχημα την πολύνεκρη τραγωδία στην Ανατολική Αττική, o Γιάννης Μοίρας, εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, κάνει την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Οι μάσκες έπεσαν!

Οι κ.κ. Πατούλης και Σγουρός, ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων και θέσεων για το μείζον θέμα της Πολιτικής Προστασίας, τη στιγμή μάλιστα που τίθεται υπό διαβούλευση από την κυβέρνηση το σχετικό σχέδιο νόμου, επέλεξαν τον εύκολο δρόμο. Τον δρόμο του λαϊκισμού, της καπηλείας του ανθρώπινου ψυχικού πόνου και της ευθυγράμμισης με τις επιλογές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην πολιτική εργαλειοποίηση και εκμετάλλευση μιας εθνικής τραγωδίας.

Οι κ.κ. Πατούλης και Σγουρός, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές στοχοποιούν ξανά, με τα ίδια μη-επιχειρήματα, την Περιφερειάρχη Αττικής.

Ωστόσο,

• Δεν πλήττουν ένα πρόσωπο αλλά την αλήθεια.

• Δεν πλήττουν μια παράταξη αλλά τη λογική.

• Δεν σέβονται ούτε το πένθος, ούτε την οδύνη των οικογενειών των θυμάτων.

• Δεν νοιάζονται για το μέλλον των ανθρώπων στις πληγείσες περιοχές, αλλά νοιάζονται μόνο για το πώς θα μαζέψουν ψηφαλάκια, ακόμη και πάνω από τα μνήματα.

Αποδεικνύουν ότι είναι ολίγιστοι για το σημαντικό αξίωμα του Περιφερειάρχη Αττικής.

Υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν τις αρμοδιότητες των Περιφερειών στις δασικές πυρκαγιές. Όπου βέβαια υπάρχουν πυρκαγιές με Περιφερειάρχη από ΝΔ ή ΚΙΝΑΛ, τότε δεν τους φταίει φυσικά ο Περιφερειάρχης, αλλά η κυβέρνηση.

Καμώνονται τους κήνσορες και θεράποντες εκείνοι που οι πολιτικοί τους χώροι δημιούργησαν εκατοντάδες παγίδες θανάτου στην Ελλάδα, δεκάδες στην Αττική. Παγίδες θανάτου, που έχουν πολιτικές υπογραφές. Τις υπογραφές εκείνων που μπάζωσαν δεκάδες ρέματα της Αττικής, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πλημμύρες, εκείνων που τσιμέντωσαν τα δάση, έκλεισαν τις προσβάσεις στις παραλίες. Εκείνων που με τις πολιτικές τους διέλυσαν το Δημόσιο, αποψίλωσαν κρίσιμες υπηρεσίες για την προστασία των πολιτών, ψήφιζαν κατά της πρόσληψης πυροσβεστών και σήμερα έχουν το θράσος να ζητούν και τα ρέστα!

Από τη δική μας πλευρά;

Η Διοίκηση της Ρένας Δούρου έχει απαντήσει τεκμηριωμένα σχετικά με τα όσα έπραξε, στο πλαίσιο που επέβαλε ο νόμος, πριν και κατά τη διάρκεια της καταστροφής.

Η Διοίκηση της Ρένας Δούρου έχει επιδείξει με έργα ότι στέκεται στο πλευρό των πληγέντων, είτε με το δίχτυ κοινωνικής προστασίας είτε με τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων (10 εκατομμύρια ευρώ σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρηματικότητας).

Η Διοίκηση της Ρένας Δούρου στηρίζει το Πυροσβεστικό σώμα εμπράκτως, με την αγορά 35 νέων οχημάτων και με την παραχώρηση του ΚΤΕΟ Μεγάρων για τις ανάγκες του.

Οι κ.κ. Πατούλης και Σγουρός, “μονιμάδες” μέσα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με 17 χρόνια ο ένας και 12 χρόνια ο άλλος, τι ακριβώς προσφέρουν;

Εμπαίζουν τους πολίτες και ασχημονούν σε βάρος των θυμάτων και των χαροκαμένων οικογενειών. Το «Αιδώς Αργείοι» δεν έχει νόημα στην περίπτωσή τους γιατί απλά η “αιδώς” τους είναι άγνωστη λέξη.

Ως ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στον κατήφορό τους. Απλά υπενθυμίζουμε ότι η ηθική κατάπτωση της πολιτικής αποτελούσε ανέκαθεν εύφορο έδαφος για την επώαση του αυγού του φιδιού.

Καληνύχτα κ.κ. Πατούλη και Σγουρέ!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter