Ρέντης: Ψάχνουν χούλιγκαν που… τους ήξεραν – Πώς φτιάχνονται οι «στρατιώτες» της οπαδικής βίας (Video)

Ρέντης: Ψάχνουν χούλιγκαν που… τους ήξεραν – Πώς φτιάχνονται οι «στρατιώτες» της οπαδικής βίας (Video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Διαρροές από την Αστυνομία κάνουν λόγο για έρευνα σε 90 σεσημασμένους χούλιγκαν από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό από τα 200 ονόματα που παρέδωσαν, την Τρίτη (12/12), στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και ο Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτης υπουργός Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ονοματολογία στους φακέλους πήγαινε έως και 15 χρόνια πίσω, με όλα τα αιματηρά επεισόδια, ακόμα και τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Μάλιστα, τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, αφορούν και σε εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία.

Διαβάστε επίσης: Ερωτήματα για τη λίστα με τα 200 άτομα που παρέδωσαν Οικονόμου – Βρούτσης στον Άρειο Πάγο

Το ερώτημα που απασχολεί πολλούς, που δεν υποκύπτουν στους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης, είναι αν υπάρχουν ανοιχτές ποινικές υποθέσεις και τι έκανε η ΕΛ.ΑΣ. για να συλλάβει τους θύτες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να προστατεύσει την κοινωνία. Αν όλες οι υποθέσεις που αφορούν τους 200 αφορούν το ποινικό μητρώο μόνο, ο εισαγγελέας μπορεί πολύ εύκολα να το δει, χωρίς τη βοήθεια… υπουργών.

Χωρίς να υπάρχει λόγος εμπλοκής της πολιτικής ηγεσίας, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Προσκομίσαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά, σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της Κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της όλης διαδικασίας με σκοπό να φτάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο».

Μαρτυρία για τη δράση των χούλιγκαν

Τη δράση των χούλιγκαν έδειξε η ΕΡΤ μέσα από μια συγκλονιστική μαρτυρία. Οργανωμένος οπαδός περιέγραψε κυνικά πως κλείνονται τα «ραντεβού», πως επιλέγονται οι τοποθεσίες και πως εξοπλίζονται με φονικά όπλα.

Πώς φτιάχνονται οι χούλιγκαν

Για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται νέα άτομα από στρατούς οργανωμένων οπαδών και μεταλλάσσονται σε σκληρούς χούλιγκαν μίλησε ο Παντελής Τίγκας, αστυνομικός διευθυντής ε.α – πρώην προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στην ΕΡΤ.
Ο κ. Τίγκας ανέφερε: «Θα πάει ο μικρότερος, ο πιτσιρικάς στο γήπεδο με τον γνωστό, με τον φίλο, θα τον βρει ο μεγαλύτερος και θα προσπαθήσει καταρχάς να τον ενσωματώσει με διάφορους τρόπους δίνοντας κάτι στην αρχή, το οποίο μπορεί να είναι και αμελητέο να μπει μέσα στο γήπεδο, να δει έναν αγώνα ως δώρο ή να πάει μία εκδρομή με τους υπόλοιπους πάλι για αγώνα εκτός της πόλης. Αυτό είναι το δόλωμα».

Ο Διαμαντής Μαστρογιαννάκης, καθηγητής ΕΑΠ, εξήγησε: «Ξεπερνάμε τα όρια του αθλητικού πεδίου και μπαίνουμε σε κάποια άλλα σκοτεινά, ομιχλώδη. Υπάρχουν υπονοούμενα για σχέσεις συνδέσμων, οπαδών, προέδρων οι οποίοι κινητοποιούνται γι’ αυτούς τους σκοπούς. Δηλαδή έχουμε έναν οργανωμένο στρατό και πρέπει να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, “γιατί οργανώνεται ο οργανωμένος στρατός, πότε οργανώνεται και από ποιους οργανώνεται”;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter