Επεισόδια στου Ρέντη: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο αστυνομικός – «Υπέστη ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά» (Videos)

Επεισόδια στου Ρέντη: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο αστυνομικός – «Υπέστη ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά» (Videos)

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο 31χρονος αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης. Μάλιστα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο της Νίκαιας, ο αστυνομικός υπέστη καρδιακή ανακοπή, με τους γιατρούς να τον επαναφέρουν έπειτα από 10 λεπτά.

«Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση στη 01:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, καταλήγει το ανακοινωθέν από τη Νίκαια.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο την Πέμπτη δεν εφημέρευε, ωστόσο άνοιξε εκτάκτως το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για να υποδεχθεί τον 31χρονο σοβαρά τραυματία.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν

«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Εκατοντάδες προσαγωγές

Η αστυνομία έχει προχωρήσει συνολικά σε 424 προσαγωγές μετά τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά το δεύτερο σετ του ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκό για το λιγκ καπ στο βόλεϊ, διεκόπη το ματς. Λόγω επεισοδίων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου η αστυνομία έκανε χρήση χημικών με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική για τους παίκτες και τους φιλάθλους. Οι διαιτητές του αγώνα έστειλαν τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Το ματς στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» βρισκόταν στο δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει το πρώτο με 25-19. Οι Πράσινοι προηγούνταν 17-10, όταν μέσα στο γήπεδο έγινε έντονη η οσμή των δακρυγόνων.

Έπειτα σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μεταξύ εκατοντάδων ατόμων και της αστυνομίας.

 
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter