Ρέντσι: Αν είναι ένοχος ο πατέρας μου θα πρέπει να καταδικαστεί

Ρέντσι: Αν είναι ένοχος ο πατέρας μου θα πρέπει να καταδικαστεί

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναφέρθηκε σε εκπομπή του ιδιωτικού καναλιού La7, στην δικαστική υπόθεση για κρατικές εργολαβίες και αθέμιτες πιέσεις, κατά την οποία διεξάγεται έρευνα και σε βάρος του Τιτσιάνο Ρέντσι, πατέρας του πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Ο πατέρας μου θα κριθεί από την δικαιοσύνη, αν είναι ένοχος θα πρέπει να καταδικασθεί ακόμη και με την διπλάσια από την προβλεπόμενη ποινή. Αλλά οι δίκες δεν γίνονται με τα άρθρα των εφημερίδων», δήλωσε ο Ρέντσι, μιλώντας στην εκπομπή «Otto e mezzo» του καναλιού La7.

«Ο πατέρας μου θα πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις των εισαγγελέων, και αν αποδειχθεί ότι είναι ένοχος θα είναι κάτι πολύ σοβαρό», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο υπουργός αθλητισμού Λούκα Λόττι δεν πρέπει να παραιτηθεί και επανέλαβε ότι «χαίρει όλης του της εκτίμησης».

Υπενθυμίζεται ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος του Τιτσιάνο Ρέντσι με την κατηγορία «συμμετοχής σε παράνομες επιρροές» σε ότι αφορά επιχειρήσεις που ήθελαν να εξασφαλίσουν εργολαβίες του δημοσίου. Σε βάρος, δε, του Λούκα Λόττι διεξάγεται έρευνα για αποκάλυψη απόρρητων στοιχείων. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, φέρεται να αποκάλυψε στον επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Προμηθειών της Ιταλίας ότι με εισαγγελική εντολή, είχαν τοποθετηθεί κοριοί στο γραφείο του.

Σήμερα ανακρίθηκε από τους εισαγγελείς της Ρώμης ο Τιτσιάνο Ρέντσι. Μετά από τρεις ώρες ανάκρισης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αλλά οι συνήγοροι υπεράσπισής του τόνισαν ότι ο πελάτης του απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, ότι κάποιοι έκαναν κατάχρηση του ονόματός του και πως ο Τιτσιάνο Ρέντσι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ, άμεσα ή έμμεσα, για κρατικές εργολαβίες.

Αναμένεται να διαπιστωθεί, τώρα, αν ο Λούκα Λόττι και ο Τιτσιάνο Ρέντσι πρόκειται να παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη και τι είδους πολιτικές συνέπειες στην σταθερότητα της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι θα έχει αυτή η δικαστική υπόθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter