Ρεπόρτερ… Μαρέβα

Ρεπόρτερ… Μαρέβα

Ο άνθρωπος που γράφει τα nonpapers για τη Μαρέβα, το φόρεμα, το παλτό, τις γόβες, τις καρφίτσες, τα… hair accessories, για όλα όσα αναδεικνύει και διαφημίζει στη μια ή την άλλη επίσκεψη, είναι κρίμα να μένει στο σκοτάδι.

Θα έπρεπε όλοι αυτοί οι επικοινωνιολόγοι που μαζεύτηκαν στο Μαξίμου και δεν πιάνουν μπάζα μπροστά του να μας τον δείξουν για να τιμήσουμε όπως του αξίζει αυτό τον άνθρωπο που ζωγραφίζει! Γιατί αυτός δεν είναι μόνο δημοσιογράφος, μόνο επικοινωνιολόγος ή μόνο συντάκτης non-paper. Είναι και αυτά και εκείνα και όλα τα άλλα. Γνωρίζει μόδα, γνωρίζει αισθητική, γνωρίζει τι πρέπει κάθε στιγμή να τονίσει. Γιατί είναι και ακριβοδίκαιος και έγκυρος και κυριολεκτικά ζωγραφίζει. Δεν είναι κανένας… «γλειφτρομαλακογλίτσας» Γιατί αυτός δεν γράφει nonpaper, γράφει… τουριστόραμα.

Αμετροεπείς και ανερμάτιστοι

Διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από τις εκλογές ότι θα αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών που είχαν καταρρακώσει οι κατσαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ. Και μαζί του πλείστοι όσοι διανοούμενοι, που συγκρότησαν και ομάδα των 64 και εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση με την οποία τον καλούσαν να σώσει τους θεσμούς. Το πώς αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός το κύρος των θεσμών το δείχνει με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας. Ανοιξε νωρίς την προεδρολογία

διασύροντας καθημερινά τον νυν πρόεδρο και ακολούθως τον θεσμό. Το αποκορύφωμα ήταν τα δύο tweets των συνεργατών του Γρηγόρη Δημητριάδη και Στέλιου Πέτσα που μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ λοιδορούν και την ανάγκη εθνικής ενότητας που θα μπορούσε να εκφράσει ο κ. Παυλόπουλος σε μια συγκυρία τουρκικής επιθετικότητας. Οσο για τους διανοούμενους που σκίζονταν για τους θεσμούς, τώρα τηρούν σιγήν ιχθύος. Ισως γιατί όπως είχε πει για ενίους εξ αυτών ο νυν πρόεδρος, «τα παιδιά των καλών οικογενειών δεν μιλούν με γεμάτο το στόμα».

Δαγκωτό Παυλόπουλο

Πρωτίστως στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και δευτερευόντως στο υπουργείο Εξωτερικών και το Μαξίμου πιστώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης το ότι ο ΟΗΕ τελικά δεν πρωτοκόλλησε τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. «Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει για την –αφανή για μια ακόμη φορά– συνεισφορά του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε αυτήν τη μεγάλη διπλωματική επιτυχία» τονίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ.

Το πλήγμα που δέχτηκε ο Ερντογάν από τον Πρ. Παυλόπουλο είναι ένας από τους λόγους που κάνουν τον Νικ. Κακλαμάνη να φωνάζει στη ΝΔ πως «εάν τυχόν δεν προταθεί για πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα είναι τεράστιο λάθος για τη χώρα και την παράταξη».

Δεν πληρώνουν!

Απελπιστική είναι η κατάσταση με τις οφειλές των ευρωβουλευτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα έχει αποφασίσει να δίνουν ένα ποσοστό της ευρωβουλευτικής τους αποζημίωσης, η οποία υπενθυμίζουμε ότι συνολικά ξεπερνά τις 15.000 ευρώ μηνιαίως. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το αποφάσισε, αλλά οι ευρωβουλευτές δεν το αποφάσισαν!

Ο Doctor έμαθε ότι από τους έξι ευρωβουλευτές που εξέλεξε το κόμμα μόνο ένας αποδίδει κανονικά στον ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό της αποζημίωσης που έχει οριστεί! Από τους άλλους πέντε ευρωβουλευτές ο ένας έχει αποδώσει μέρος των χρημάτων και οι υπόλοιποι τίποτε!

Το θέμα έχει φτάσει και στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε συνάντηση με την ευρωομάδα πριν από την Πρωτοχρονιά.

Στραβοπάτημα με το καλημέρα

Εντυπωσιακή «είσοδο» στις ΗΠΑ θέλησε να κάνει η νέα πρέσβειρα της Ελλάδας Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της ουσιαστικά ταυτόχρονα με την επίσκεψη Μητσοτάκη, στη θέση του απερχόμενου πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκου.

Η Αλ. Παπαδοπούλου ήταν έως πρότινος διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, έχαιρε της εμπιστοσύνης της οικογένειας Μητσοτάκη και ζήτησε η ίδια να μετακινηθεί στην πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Υπενθυμίζεται ότι το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού οργάνωσε όλη την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, με το υπουργείο Εξωτερικών να έχει δευτερεύοντα ρόλο – και τα αποτελέσματα τα είδαμε.

Σιωπή Άδωνη για τα δωράκια

Με αγωνία περιμένουμε την αντίδραση του Αδωνη Γεωργιάδη για το δώρο αξίας 4.600 ευρώ που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ελληνοαμερικανό ιδιοκτήτη των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς Τεντ Λεόνσις. Ο πρωθυπουργός κάθισε με τη σύζυγό του στο «gold section», δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, σε θέσεις που κοστίζουν 2.300 ευρώ η καθεμία, τις οποίες δεν πλήρωσε καθώς ήταν δώρο. Παλαιότερα ο Αδ. Γεωργιάδης επικαλούνταν τον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών (άρθρο 4) που ορίζει ότι δεν πρέπει να αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα αξίας άνω των 200 ευρώ, διότι η αποδοχή τους «θεωρείται, κατά τεκμήριο, και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ικανή να εγείρει ζητήματα αμεροληψίας». Τότε έλεγε ότι είναι ποινικό αδίκημα. Τώρα;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter