Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για αποκάλυψη Documento: Να γίνει ανεξάρτητη έρευνα, ανεμπόδιστη από την κυβέρνηση

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για αποκάλυψη Documento: Να γίνει ανεξάρτητη έρευνα, ανεμπόδιστη από την κυβέρνηση

Μόνο απαρατήρητα δεν περνούν από τις διεθνείς οργανώσεις Τύπου όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι, μετά τον «σεισμό» που έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Documento, που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα, για τις παρακολουθήσεις από το Predator, και η λίστα των προσώπων που παρακολουθούνταν, οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα ζητούν εις βάθος «ανεξάρτητη έρευνα, ανεμπόδιστη από την κυβέρνηση» προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Δείτε επίσης: Προσέξτε τι εύχεστε εκεί στην κυβέρνηση

«Ένα παρανοϊκό σύστημα μαζικής παρακολούθησης;» γράφουν σε ανάρτησή τους στο Twitter οι ΡΧΣ και δηλώνουν σοκαρισμένοι από τις αποκαλύψεις του Documento για χρήση του spyware #Predator εναντίον του Διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά και άλλων στελεχών μέσων ενημέρωσης.

«Οι RSF ζητούν μια εις βάθος και ανεξάρτητη έρευνα, ανεμπόδιστη από την κυβέρνηση», καταλήγουν.

Υπογραμμίζεται πως οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, πριν από λίγο καιρό είχαν κατατάξει την Ελλάδα στην 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου, τελευταία σε επίπεδο Ευρώπης και πίσω από αφρικανικές χώρες όπως το Τόγκο και η Μποτσουάνα. Η έρευνά επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οργάνωση λοιδορήθηκε αλλά εν τέλει, πριν από μερικές ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο συναντήθηκε με εκπροσώπους των RSF αλλά… δεσμεύτηκε κιόλας για νομοσχέδιο με βάση το οποίο θα καταστεί παράνομη η χρήση κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λοιδορούσε τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα αλλά τώρα συναντήθηκε και… δεσμεύτηκε

Δείτε την τελευταία ανάρτησή των ΡΧΣ για την αποκάλυψη του Documento:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter