Ρεπουμπλικάνος βουλευτής: Ο Τραμπ αστειευόταν όταν κάλεσε την Κίνα να διεξάγει έρευνα για τους Μπάιντεν

Ρεπουμπλικάνος βουλευτής: Ο Τραμπ αστειευόταν όταν κάλεσε την Κίνα να διεξάγει έρευνα για τους Μπάιντεν

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Τζιμ Τζόρνταν αρνήθηκε να εκφράσει την άποψή του, για το αν τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τα οποία ενθάρρυνε την Κίνα να διεξάγει έρευνα για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον γιο του ήταν τα κατάλληλα για την περίσταση να γίνουν, στην εκπομπή του ABC News “This Week.”

O βουλευτής ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος Τραμπ αστειεύονταν όταν έκανε το σχόλιο αυτό.

“Νομίζετε πραγματικά ότι ήταν σοβαρός για την σκέψη ότι η Κίνα θα διερευνούσε για την οικογένεια Μπάιντεν;” αναρωτήθηκε ο Τζόρνταν, απαντώντας σε ερώτηση του Τζορτζ Στεφανόπουλος.

“Νομίζω ότι ο Γερουσιαστής [Μάρκο] Ρούμπιο το είπε πριν από δύο ημέρες, ότι ο Τύπος θα περιστρεφόταν γύρω από αυτό.”

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Να θυμάστε ότι αυτός είναι ένας πρόεδρος, που είναι σκληρότερος με την Κίνα από οποιονδήποτε άλλον πρόεδρο.”

Καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, ο πρόεδρος Τραμπ απάντησε σε μία ερώτηση σχετικά με το τι ήλπιζε ότι θα έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος με τους Μπάιντεν και μετά την επίμαχη τηλεφωνική συνομιλία του Ιουλίου, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσημης έρευνας για την παραπομπή του, που άρχισαν οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Τραμπ απάντησε, “Είναι μία πολύ απλή απάντηση. Θα έπρεπε να έχουν διερευνήσει τους Μπάιντεν… Κατά τον ίδιο τρόπο η Κίνα θα έπρεπε να διερευνήσει τους Μπάιντεν, επειδή αυτό που συνέβη στην Κίνα, είναι περίπου το ίδιο κακό, με αυτό που συνέβη στην Ουκρανία.”

Στην χθεσινή εκπομπή “This Week,” ο Τζόρνταν αρνήθηκε αρκετές φορές να απαντήσει όταν δέχθηκε πιεστικές ερωτήσεις για το αν άρμοζε στον πρόεδρο Τραμπ να ζητήσει την διενέργεια έρευνας από την Κίνα για τους Μπάιντεν.

“Έτσι, μπορώ να συμπεράνω από αυτό ότι δεν νομίζετε ότι θα ήταν πρέπον για τον πρόεδρο να ζητήσει από την Κίνα να διερευνήσει τους Μπάιντεν;” ρώτησε ο Στεφανόπουλος.

“Αυτό που σας λέω, είναι ποια ήταν η δήλωση. Με ρωτήσατε για την δήλωση,” απάντησε ο Τζόρνταν. “Δε νομίζω ότι κάποιοι στην Αμερική πιστεύουν πραγματικά -εκτός ίσως από τους ανθρώπους του Τύπου και μερικούς Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο-, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει πως η Κίνα θα διεξάγει έρευνα,” είπε ο ίδιος.

Επανερχόμενος στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ την Πέμπτη, ο Στεφανόπουλος παρατήρησε: “Μας λέτε να μην πιστέψουμε αυτό που είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια…”

Ο Τζόρνταν απάντησε: “Μου λέτε ότι ο άνθρωπος που είναι ο πιο σκληρός με την Κίνα [ως πρόεδρος] σκέφτεται πραγματικά ότι θα συμβεί αυτό; [μία έρευνα του Πεκίνου για τους Μπάιντεν]. Δεν πρόκειται να συμβεί,” συμπέρανε ο ίδιος.

“Έχουν περάσει δέκα λεπτά,” είπε ο Στεφανόπουλος απευθυνόμενος στον Τζόρνταν, στο τέλος της συνέντευξης. “Ακόμη δεν μπορείτε να μου πείτε αν σκέφτεστε πως ήταν σωστό ή λάθος.”

Ο Τζόρνταν απάντησε: “Λοιπόν δε νομίζω ότι θα συμβεί… Δε νομίζω ότι ο πρόεδρος ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να πει.”

Για την επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, ο Τζόρνταν είπε πως κατά την άποψή του, ο πρόεδρος Τραμπ προσπαθούσε να διασφαλίσει ότι δεν υπήρξε διαφθορά σε μία χώρα στην οποία οι ΗΠΑ δίνουν στρατιωτική βοήθεια.

“Νομίζω ότι έτσι ο πρόεδρος κάνει την δουλειά του,” παρατήρησε ο ίδιος.

Σε ερώτηση του ίδιου παρουσιαστή για το αν ο πρόεδρος Τραμπ καλεί ξένους ηγέτες για την διερεύνηση ενδεχόμενης διαφθοράς, όταν δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών του αντιπάλων, ο Τζόρνταν δεν απάντησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ABC News

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter