Ρεσάλτο στο κρατικό χρήμα, με προκάλυμμα την πανδημία του κορονοϊού, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Ρεσάλτο στο κρατικό χρήμα, με προκάλυμμα την πανδημία του κορονοϊού, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Τις χρυσές αναθέσεις σε φίλους θα πληρώσει με μεγάλες περικοπές η κοινωνία και πρώτοι οι συνταξιούχοι.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Πόλεμος Σαμαρά – Δένδια και στη μέση Μητσοτάκης Ο φόβος του πρωθυπουργού για τα 12 μίλια και οι βολές εκ των ένδον.

Ι.Σ. Καριώτης: Ένας Πινόκιο παντός καιρού! Το πορτρέτο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που του λείπουν λογική και ανθρωπιά αλλά το καλύπτει με ψέματα και εθνοπρεπείς μπούρδες.

ΦΑΚΕΛΟΣ «ΠΑΙΔΩΝ» Παιχνίδια στην Καρδιοχειρουργική Κλινική με την ελπίδα των γονιών και την καρδιά των παιδιών.

ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ Το άρθρο Στουρνάρα – Τσακαλώτου κατά του νεο-φιλελευθερισμού.

ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Στήνει και δική του… ΚΥΠ ο Αδωνης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Αγρυπνοι στο Σύνταγμα για να σωθεί το περιβάλλον.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ • Τζεφ Τζάρβις • Κώστας Ζαχαριάδης • Σοφία Σακοράφα • Γιάννης Μπράχος • Δημήτρης Σκαλτσής • Μάνος Λαμπράκης • Βάιος Πράπας • Μυρτώ Γράψα • Αρης Λάσκος • Κωστής Ζουλιάτης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πάβολ Σαλάι, Επικεφαλής των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια: «Η Covid-19 πάγωσε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Ελλάδα»

Ε. Γουέιν Ρος, καθηγητής Κριτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο British Columbia: «Μπορούμε να πάρουμε μαθήματα από τους δρόμους»

Ζίλσον Ροντρίγκες, πρόεδρος κατοίκων Paraisópolis: «Οι φαβέλες αυτοοργανώνονται»

Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής Αστικού Σχεδιασμού στο ΕΜΠ: «Οι πολίτες θα υποχρεώσουν τον Δήμο Αθηναίων να κινηθεί προς όφελός τους»

Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ηθοποιός: «Προσοχή, η σκηνή δεν δαγκώνει»

Γιάννης Μωραΐτης, μουσικός: «Οσες δυστυχίες και να τραβήξω, το μπουζουκάκι μου θέλω»

ΔΙΕΘΝΗ: Εκρηκτικό κοκτέιλ ρατσισμού και ανεργίας στις ΗΠΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Σύσσωμη η αθλητική κοινότητα, στην Αμερική και στην Ευρώπη, στέκεται στο πλευρό των διαδηλωτών, απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη και επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα

Tο Docville

Το πολιτιστικό καλοκαίρι της κ. υπουργού στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento εκτάκτως σήμερα.

«Όλη η Ελλάδα ποιος πολιτισμός;» είναι το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα με τον σχεδιασμό του «νέου» θεσμού που εξήγγειλε το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι καλλιτέχνες Κωστής Ζουλιάτης, Μάνος Λαμπράκης, Βάιος Πράπας, Μυρτώ Γράψα και Άρης Λάσκος γράφουν στο Documento για τον θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» αναρωτώμενοι γιατί όχι δύο, τρεις και τέσσερις πολιτισμοί.

Ο καθηγητής Αστικού Σχεδιασμού στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας μιλάει στο Documento για το σχέδιο ανάπλασης του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, το επόμενο πρότζεκτ της δημαρχίας Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έδωσε ραντεβού στον Σπύρο Οικόπουλο στο Θέατρο Ζίνα για να συζητήσουν για τον τρόπο που κάνεις θέατρο στη μετά τον κορονοϊό εποχή.

Τα μέλη της μπάντας χάλκινων Αγία Φανφάρα μίλησαν στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για βαλκανική μουσική αλλά και για τη σύγκρουση δύο αντιλήψεων για τη χρήση του δημόσιου χώρου.

«Εχω δει πολλά πράγµατα. Ξέρεις όµως ποιο είναι το µυστήριο; Αµα έχεις ζήσει πολύ φτωχά και έχεις µείνει νηστικός και σου πέσουν κάποια λεφτά, ξαφνικά τα κάνεις «να». Αυτό έπαθα. Εντάξει, όσες δυστυχίες και να τραβήξω, το µπουζουκάκι µου θέλω. Πρόσφερα πολλά στο µπουζούκι». Ο θρύλος του μπουζουκιού Γιάννης Μωραΐτης μιλάει στην Έμυ Ντούρου για όσα έζησε στην 65άχρονη πορεία του.

Η συγγραφέας Νάντια Λιαρέλλη μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για το καινούργιο της βιβλίο με δύο παραμύθια «Η κόκκινη κότα και Ο Προκόπης ο τεμπέλης».

Τη δεκαετία του ’60 τα παιδιά αντάλλασσαν στα παντοπωλεία τα καπάκια του Rol με τις περιπέτειες του Αλκη στη σειρά βιβλίων «Ήμουν κι εγώ εκεί» που έγραφε η λαογράφος Γεωργία Ταρσούλη. Την έρευνα έκανε η Έμυ Ντούρου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter