Ρεσιτάλ διχαστικού λόγου και ψευτοδιλήμματα από τον Μητσοτάκη στην Τρίπολη

Ρεσιτάλ διχαστικού λόγου και ψευτοδιλήμματα από τον Μητσοτάκη στην Τρίπολη
Πηγή: Screenshot/YouTube

Σε ένα ρεσιτάλ διχαστικού λόγου επιδόθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη, στο πλαίσιο ομιλίας του κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «αποτελεί θλιβερή εξαίρεση τα εθνικά μέτωπα». Έχουμε αξιωματική αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα, την οποία θα προτιμούσε στην εξουσία ο κ. Ερντογάν, αλλά έχει εμένα απέναντί του» δεν δίστασε να κομπάσει ο έλληνας πρωθυπουργός για να φλερτάρει στη συνέχεια με το παράλογο αφού παρουσίασε εαυτόν ως… εγγυητή της ενότητας.

«Είμαι εδώ για να ενώσω, για να εξηγήσω, για να πείσω. Εμπιστεύομαι την κρίση και τη λογική των πολιτών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν απέφυγε την -κολακευτική ασφαλώς για τον ίδιο- σύγκριση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. «Συσπειρώνουμε κάθε πολίτη που πιστεύει στον υπεύθυνο πατριωτισμό και στον δημιουργικό εκσυγχρονισμό. Το δίλημμα είναι σαφές. Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας; Ας μην κρυβόμαστε σε αυτό θα κληθεί να απαντήσει ο πολίτης. Ισχύει απόλυτα αυτό το ερώτημα όπως και η πεποίθησή μου ότι οι πολίτες θα απαντήσουν με μία ψήφο που κρύβει τρεις λέξεις, σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια», επιχειρώντας να εμπεδώσει μια δημοσκοπική αντίληψη της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Προηγουμένως είχε φροντίσει να δηλώσει υπερήφανος για το νομοσχέδιο-ταφόπλακα για το ΕΣΥ και τη δημόσια υγεία. «Όλοι έχουμε παράπονα με τη σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ, αλλά καθε φορά που παίρνει η κυβέρνηση μία πρωτοβουλία ακουμε κριτική, όχι αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Εκτός αν θεωρούμε εναλλακτική ότι θα διπλασιάσουμε τους μισθούς των γιατρών» δήλωσε συγκεκριμένα.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε εξάλλου και η εξαγγελία για χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης ύψους 600 ευρώ σε όλους τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος μέσα στον Δεκέμβριο, σε μια δέσμευση καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα την ημέρα μάλιστα που η κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από το νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Θεσσαλονίκη με θύμα 16χρονο Ρομά.

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικός μποναμάς Μητσοτάκη στους ένστολους με το βλέμμα στις εκλογές

Παρακολούθηση αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων: Μητσοτάκης και Ντογιάκος κρύβονται για να μη δώσουν απαντήσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter