Ρεσιτάλ Μπέου στη δίκη του «Koriopolis»: «Περάστε χειροπέδες στον Σπανό…»

Ρεσιτάλ Μπέου στη δίκη του «Koriopolis»: «Περάστε  χειροπέδες στον Σπανό…»

Μία από τα… ίδια στη δίκη για τα στημένα παιχνίδια της περιόδου 2008-2011! Κανένας από τους μάρτυρες που κατέθεσαν στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δεν έδωσε στοιχεία για το πώς χειραγωγούνται οι αγώνες, παρ’ ότι υποστήριξαν πως παιχνίδια στήνονται «όπου παίζεται ποδόσφαιρο…».

Την παράσταση για άλλη μία φορά έκλεψε ο βασικός κατηγορούμενος του «Koriopolis», Αχιλλέας Μπέος. Ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου επικεντρώθηκε στο παιχνίδι της ομάδας του με τον Ατρόμητο (1-1,) όταν κατέθετε ως μάρτυρας ο πρόεδρος της Περιστεριώτικης ΠΑΕ, Γιώργος Σπανός. «Λένε ότι στήσαμε αυτό το παιχνίδι. Πως γίνεται αφού το στήσαμε κ. Σπανέ, εγώ να κάθομαι στο εδώλιο του κατηγορούμενου και εσύ να είσαι εδώ ως μάρτυρας; Εξήγησέ μου σε παρακαλώ», είπε ο Μπέος στον Σπανό, ο οποίος πριν αρθρώσει μία λέξη, άκουσε τον κατηγορούμενο να λέει: «Φέρτε χειροπέδες στον κύριο. Έλα εσύ να κάτσεις εδώ…». 

Στην αίθουσα ακούστηκαν γέλια και ο πρώην Δήμαρχος Βόλου απευθύνθηκε στην έδρα και είπε: «Κάποιοι γελάνε εδώ, αλλά εγώ όταν πηγαίνω στο σπίτι μου, παίρνω χαπάκια και κλαίω…». Στην κατάθεση του ο Σπανός αρνήθηκε ότι είχε στηθεί ο επίμαχος αγώνας και απάντησε θετικά στην ερώτηση της έδρας, για το αν οι ποδοσφαιριστές μπορούν να στήσουν μόνοι τους ένα παιχνίδι, χωρίς να έχουν πάρει σχετική εντολή από τη διοίκηση.

«Εκρηκτικός χαρακτήρας»

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος ερωτηθείς για συνομιλία που είχε με τον Αχιλλέα Μπέο στις 3 Μαρτίου 2011, απάντησε λέγοντας ότι «οι συνομιλίες με προέδρους ήταν σύνηθες φαινόμενο. Καθημερινό. Τις περισσότερες φορές για να διαμαρτυρηθούν. Και ο Μπέος μου παραπονέθηκε μετά από τον ορισμό του διαιτητή. Δεν αισθάνθηκα φόβο, ούτε ότι με απειλεί. Ο Μπέος είναι ο Μπέος, αλλά δεν με έχει απειλήσει. Είναι ένας εκρηκτικός χαρακτήρας…».

Ο Πιλάβιος ισχυρίστηκε ακόμα ότι «ένα παράλογο αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι είναι στημένος ο αγώνας», ενώ επισήμανε πως ήταν ο πρώτος παράγοντας της ΕΠΟ που ζήτησε φακέλους για ύποπτους αγώνες από την UEFA. Όταν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, η πρόεδρος του δικαστηρίου του ανέφερε ότι «δεν μας διαφωτίσατε και πολύ. Δεν βοηθήσατε, παρ’ ότι είχατε μία σημαντική θέση στο ποδόσφαιρο» και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ της απάντησε λέγοντας: «Δεν μου άρεσε αυτό που είπατε. Δηλαδή τι πρέπει να πω; Ότι κάποιοι έπαιξαν στοίχημα ή ότι ο Μπέος έκανε το ένα ή το άλλο; Και τι να κάνω; Να μπω στα αποδυτήρια να δω αν στήνουν το ματς;».

Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Μαρτίου με την κατάθεση του βασικού μάρτυρα, του ποινικολόγου και προέδρου της Λάρισας, Αλέξη Κούγια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter