«Ρεσιτάλ» προκλητικότητας από Χατζηδάκη για την υπεράσπιση του αντεργατικού νομοσχεδίου

«Ρεσιτάλ» προκλητικότητας από Χατζηδάκη για την υπεράσπιση του αντεργατικού νομοσχεδίου

Νέα… επικοινωνιακή  και συνάμα αντεργατική «ραψωδία» από τον υπουργό Εργασίας έλαβε χώρα στη Βουλή, με τον Κωστή Χατζηδάκη να επιχειρεί τη σθεναρή υπεράσπιση του  νομοσχεδίου που αποτελεί «ταφόπλακα» για τις εργατικές κατακτήσεις.

O υπουργός παρουσίασε με τη δική του οπτική τις σαρωτικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο – έκτρωμα, καθώς έκανε λόγο για ρυθμίσεις που «εκσυγχρονίζουν το εργατικό δίκαιο, δίνουν περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες και παραπάνω δύναμη στον εργαζόμενο τελικά»Μέσω των δηλώσεων αυτών προσπάθησε να ωραιοποιήσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου που έχουν προκαλέσει τη μαζική και συντονισμένη οργή της αντιπολίτευσης και των εργασιακών φορέων, που φωνάζουν για διάλυση των εργασιακών σχέσεων και υιοθέτηση ωραρίου – λάστιχου.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τις παραπάνω αλλαγές ως «ρυθμίσεις κοινής λογικής», απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία και προειδοποίησε ότι θα εκτεθεί μέσω της κριτικής της. «Εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά και θα δικαιωθούμε πολιτικά. Ο χρόνος έτσι και αλλιώς είναι σύμμαχός μας, αλλά θα δικαιωθούμε γιατί οι ρυθμίσεις μας είναι ρυθμίσεις Ευρώπης, από τη μια πλευρά και είναι ρυθμίσεις κοινής λογικής, από την άλλη. Και όταν κανείς βαδίζει σε αυτόν τον δρόμο πάντα βγαίνει δικαιωμένος».

«Πυρά» κατά των συνδικαλιστών και του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα μεγάλο σημείο της τοποθέτησης Χατζηδάκη από το βήμα της Βουλής κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης του νέου νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές, αφιερώθηκε σε επιθέσεις τόσο κατά του συνδικαλιστικού κινήματος, όσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πίσω από τις διαμαρτυρίες κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι οι διαμαρτυρίες κάποιων συνδικαλιστών, διότι το νομοσχέδιο αγγίζει θέματα διαφάνειας και προνομίων» , σημείωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας: «Πιστεύετε στον εργοδοτικό συνδικαλισμό; Είμαι περίεργος να ακούσω. Φέρνουμε ηλεκτρονικά μητρώα και τον θεσμό των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών; Ποιο είναι το πρόβλημα σας; Δεν θέλουμε να υπάρχει μια τάξη; Να μην ξέρουμε ποιος είναι ποιος; Ποιος είναι σωματείο σφραγίδα; Θέλουμε να διαιωνίσουμε τους ξυλοδαρμούς, όπως έγινε στο τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ; Είναι προοδευτική πολιτική αυτή η αντίληψη;».

Όσον αφορά το θέμα του οκταώρου, ο Κωστής Χατζηδάκης εξαπέλυσε εκ νέου πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση».

«Γεμίσατε το κέντρο της Αθήνας αφίσες ότι δήθεν καταργείται το 8ωρο. Διαβάστε το άρθρο του νομοσχεδίου διότι κατοχυρώνει το 8ωρο», ενώ κατά τα λεγόμενά του «μόνο τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ τα διακινούν αυτά στο διαδίκτυο», αναφερόμενος στη δήλωση που έκανε προσφάτως ο ίδιος για τα ρεπό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter