Ρεσιτάλ χυδαιότητας από τον Κυρανάκη με αφορμή τη μήνυση Βαξεβάνη σε Ζαχαράκη (Video)

Ρεσιτάλ χυδαιότητας από τον Κυρανάκη με αφορμή τη μήνυση Βαξεβάνη σε Ζαχαράκη (Video)

Τη… σκυτάλη από τη Σοφία Ζαχαράκη πήρε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος επιδόθηκε σε ρεσιτάλ ψευδολογίας, με αφορμή τη μήνυση του Κώστα Βαξεβάνη στη Σοφία Ζαχαράκη, για τις συκοφαντίες εναντίον του δημοσιογράφου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, και για παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε επίπεδο Εφετείου, για να εισπράξει την άμεση απάντηση του Κώστα Ζαχαριάδη, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι «απρέπεια να λέτε ότι παρεμβαίνουμε σε επίπεδο Εφετείου για τον κ. Βαξεβάνη. Αν έχετε στοιχεία να τα βγάλετε στη δημοσιότητα διότι είναι προσβολή των θεσμών και της Δημοκρατίας”

«Η Δικαιοσύνη στις δυτικού τύπου δημοκρατίες είναι ανεξάρτητη άρα το επιχείρημα σας ότι ο κ. Φλώρος εκδιώχθηκε και καταδικάστηκε επί Ν.Δ. είναι κενό περιεχομένου διότι δεν δικάζει η Ν.Δ. όπως δεν δικάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Απάντησε μάλιστα στον κ. Κυρανάκη που ανεβάζοντας τους τόνους έλεγε και ξανάλεγε ότι «η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει».

Είναι «απρέπεια να λέτε ότι παρεμβαίνουμε σε επίπεδο Εφετείου για τον κ. Βαξεβάνη. Αν έχετε στοιχεία να τα βγάλετε στη δημοσιότητα διότι είναι προσβολή των θεσμών και της Δημοκρατίας. Δεν μπορείτε να λέτε ότι η Εκτελεστική εξουσία παρεμβαίνει στο έργο των Δικαστών. Αν δεν εμπιστεύεστε τους δικαστές και το έργο τους να το πείτε».

Θεσμική θέση είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων όχι οι ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών

«Να πάρετε πίσω την προσβολή στους δικαστικούς θεσμούς» επέμεινε ο κ. Ζαχαριάδης επισημαίνοντας στον κ. Κυρανάκη όταν παρέπεμψε σε ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών ότι: «Η Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών είναι κατ’ αναλογία του δικαστικού σώματος, συνδικαλιστική αντίληψη. Δεν είναι θεσμική θέση η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων και Δικαστών. Θεσμική θέση είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων είτε κυβερνάμε εμείς, είτε εσείς, είτε άλλοι. Πρέπει να έχετε θεσμική αντίληψη των πραγμάτων και δεν έχετε διότι μια ζωή σε αυτή τη χώρα δεν αντιλαμβανόσασταν αυτά τα ζητήματα και γι’ αυτό βρεθήκαμε σε θεσμικό αδιέξοδο».

Τέλος κάλεσε τη Ν.Δ. να δώσει απαντήσεις για τις σχέσεις Φλώρου, Δημητριάδη και Δημητριάδη Μητσοτάκη.

«Υπάρχει ένας επιχειρηματίας που έκανε κατάχρηση στο Δημόσιο 250 εκ. ευρώ». Το 2009 Δημητριάδης και Φλώρος ιδρύουν μια off shore. Χρειάζονται απαντήσεις για τον κ. Δημητριάδη. Και δεν είναι ο κ. Δημητριάδης το ζήτημα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης που επιλέγει να τον έχει συνεργάτη μέχρι και σήμερα. Ανοιχτό το ερώτημα η σχέση του με τον κ. Φλώρο» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Πηγή: avgi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter