Restart στη Σούπερ Λίγκα

Restart στη Σούπερ Λίγκα

Το_x000D_
μίζερο ελληνικό πρωτάθλημα ήθελε ένα ηλεκτροσόκ και ο συνεταιρισμός των 14 ΠΑΕ_x000D_
προχώρησε σε κίνηση-ορόσημο για την επανεκκίνησή του. 

Με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου η Σούπερ Λίγκα της περιόδου 2019-2020 θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών των δύο γύρων της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης.

Στο μίνι πρωτάθλημα (διπλά παιχνίδια) των δέκα έξτρα αγωνιστικών, όπου θα κριθεί ο τίτλος, θα συμμετάσχουν οι έξι πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, οι οποίες θα κουβαλούν τους βαθμούς που θα έχουν κατακτήσει στις 26 αγωνιστικές. Εάν το συγκεκριμένο μοντέλο ίσχυε την προηγούμενη σεζόν, τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα διεκδικούσαν ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος, ο Αρης και ο Πανιώνιος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες κορυφής θα είναι στην… τσίτα από τον Αύγουστο μέχρι τα μέσα Μαΐου, οπότε θα ολοκληρώνονται τα παιχνίδια κατάταξης.

Με τη διεξαγωγή των πλέι άουτ δεν θα είναι αδιάφορες ούτε οι ΠΑΕ που θα κυνηγήσουν την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα 1. Καμία ομάδα δεν θα υποβιβάζεται απευθείας κι αυτές που θα καταλαμβάνουν από την 7η μέχρι τη 14η θέση θα αγωνίζονται σε επιπλέον μονούς αγώνες για να κλειδώσουν τη σωτηρία τους. Ο 7ος, ο 8ος, ο 9ος και ο 10ος της βαθμολογίας θα έχουν αβαντάζ και θα δίνουν τέσσερα από τα εφτά ματς στην έδρα τους.

«Επιτέλους πήραμε μια απόφαση που θα κάνει restart στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα προχωρήσουμε στην αναβάθμισή του…» έλεγε μετά το τέλος του συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας ο πρόεδρός της Μηνάς Λυσάνδρου. Στη διάρκεια του ΔΣ ο 39χρονος δικηγόρος είπε στους εκπροσώπους των ΠΑΕ πως «η απόφαση που θα λάβουμε για το μοντέλο διεξαγωγής του πρωταθλήματος πρέπει να είναι ομόφωνη για να στείλουμε το μήνυμα πως το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει σελίδα». Κι αυτό έγινε με συνοπτικές διαδικασίες. Ολες οι αποφάσεις ελήφθησαν μέσα σε 35 λεπτά, χωρίς φωνές και ακραίες αντιδράσεις που είναι και το συνηθισμένο… μενού στις συνεδριάσεις του συνεταιρισμού.

Η απόφαση είναι ιστορική. Για πρώτη φορά ο τίτλος θα κριθεί στα πλέι οφ και η διοίκηση της λίγκας προσδοκά πως το ανταγωνιστικό σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα προσελκύσει το ενδιαφέρον χορηγών. Το ταμείο των ΠΑΕ ενισχύεται οικονομικά κυρίως από τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια, καθώς οι εταιρείες αποφεύγουν να διαφημιστούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο παραπέμπει σε σκηνικά βίας, κοκορομαχίες παραγόντων και στημένους αγώνες. Σε όλα αυτά η Σούπερ Λίγκα θα επιχειρήσει να τραβήξει μια γραμμή και με τη διοργάνωση ενός ελκυστικού πρωταθλήματος ευελπιστεί ότι θα φέρει φρέσκο χρήμα στις ομάδες-μέλη της.

Και άλλη μία λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της: εντός του Ιουνίου θα εγκριθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, θα διενεργηθεί η κλήρωσή του και θα οριστικοποιηθεί το καλεντάρι. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όλα αυτά είναι αυτονόητα, αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο η λέξη «προγραμματισμός» είναι άγνωστη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter