Ρέθυμνο: Εργοδότες απείλησαν ελεγκτές της επιθεωρησης εργασίας

Ρέθυμνο: Εργοδότες απείλησαν ελεγκτές της επιθεωρησης εργασίας

Την βοήθεια της αστυνομίας αναγκάστηκε να ζητήσει το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, προκειμένου να συνεχιστούν οι έλεγχοι σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίων σε επιχειρήσεις του νομού.

Και αυτό γιατί, όπως καταγγέλλει, υπήρξε περίπτωση που απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα των ελεγκτών!

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει:

“Στις 4 και 5 Ιουλίου 2017 , Κλιμάκιο με δύο Ειδικούς Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από την Αθήνα , σε συνεργασία με το Κέντρο μας, διενήργησαν ελέγχους σε Επιχειρήσεις του Νομού για την εφαρμογή της τήρησης αμοιβής και αδήλωτης υποκρυπτόμενης ( μαύρης ) ανασφάλιστης εργασίας .

Δυστυχώς οι φόβοι του Κέντρου μας επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο. ΄Οχι μόνο βρέθηκε σωρεία παραβάσεων , αλλά και σε μία περίπτωση, απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα του κλιμακίου μας , που μας ανάγκασε να προσφύγουμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου , προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνταξη του ειδικού φύλλου ελέγχου. Καταγγείλαμε το γεγονός , ζητήσαμε και μας δόθηκε η συνδρομή τους στους επόμενους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν .

Καταγγέλουμε το παραπάνω περιστατικό και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και κανένας τραμπούκος δεν θα μας σταματήσει

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου , θέλει να ευχαριστήσει τους Ειδικούς Επιθεωρητές που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Νομό μας , για το σθένος και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν καθημερινά, προκειμένου να ελεχθούν και να τιμωρηθούν οι παραβάσεις στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία και εκμεταλλεύονται την σημερινή κρίση στο βωμό του κέρδους σε βάρος των εργαζομένων, που πιέζονται να δέχονται μισθούς πείνας και ανασφάλιστης εργασίας με τον φόβο της ανεργίας .

Καλούμε την πολιτεία να συνεχίσει τους ελέγχους για την καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας”.

Πηγή: Cretalive

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter