Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Στο Σφακάκι

Ρέθυμνο: Η πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας για το 2017 στην Κρήτη

Την πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας για το 2017 στην Κρήτη, στην περιοχή Σφακάκι Ρεθύμνου, κατέγραψαν οι ερευνητές του ΑΡΧΕΛΩΝ την περασμένη Κυριακή 4 Ιουνίου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η πρώτη φωλιά εντοπίστηκε σε ένα σημείο όπου λόγω της εκτεταμένης διάβρωσης η παραλία έχει μικρύνει σε μέγεθος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαραίτητος διαθέσιμος και ασφαλής, για τις φωλιές, χώρος γεγονός που οδηγεί στη μεταφορά τους, από τους ερευνητές του Συλλόγου, σε πιο ασφαλή σημεία, προκειμένου να μην καταστρέφονται από την επαφή με το κύμα».

Ακόμα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ βρίσκονται καθημερινά στους ενημερωτικούς σταθμούς του Συλλόγου, στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου, το παλιό λιμάνι των Χανίων και την είσοδο των Ματάλων καθώς επίσης και από τις 05:00 το πρωί στις παραλίες των τριών περιοχών (από το Δελφίνι μέχρι την Σκαλέτα στον κόλπο Ρεθύμνου, από τον Κάτω Σταλλό μέχρι το Κολυμπάρι στον κόλπο των Χανίων και από τον Κομό μέχρι τον Κόκκινο Πύργο στον κόλπο της Μεσσαράς).

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.