Ρέθυμνο: Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων

Ρέθυμνο: Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων

Να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις για την επέτειο του εορτασμού του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων αποφάσισε η δημοτική αρχή Ανωγείων με το δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη να δηλώνει ότι: «Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και των μέτρων των οποίων είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε καθώς και το γεγονός ότι αφουγκραζόμαστε την ανησυχία ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά τον κορονοΪό και την τήρηση όλων των σωστών διαδικασιών, θεωρούμε ότι το πιο σωστό και δόκιμο είναι η ακύρωση των εκδηλώσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη: «… και μόνο το γεγονός ότι θα πρέπει να βάλουμε περιορισμό στους θεατές και να ορίσουμε ένα νούμερο πλαφόν για να εισέλθει στον χώρο του θεάτρου “Νίκος Ξυλούρης” θεωρούμε ότι δεν συνάδει με το πνεύμα της εκδήλωσης. Οι εκδηλώσεις για μια τέτοια ιστορική ημέρα θα θέλαμε να είναι ανοιχτές προς όλους τους ανθρώπους».

Όλο το προηγούμενο διάστημα δούλεψαν πολύ για αυτές τις δυο βραδιές ο λυράρης Στεφανής Χαιρέτης και οι συνεργάτες του και έφτιαξαν μια πολύ ωραία παραγωγή την οποία όμως θα ακούσουν οι Ανωγειανοί και συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις τις επετειακές του Ολοκαυτώματος, την επόμενη χρονιά. Επίσης ο Θάνος Γιακουμάκης με την “Παραδοσιακή Χορωδία Ανωγείων” ετοιμάστηκαν για ένα χορωδιακό έργο και αποτέλεσμα το οποίο και αυτό θα ακουστεί στην επέτειο του 2021.

Σχετικά με την εκδήλωση το πρωί της 13ης Αυγούστου στο Αρμί Ανωγείων όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Κεφαλογιάννης: «…θα προσπαθήσουμε και θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός και να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στο μεγάλο γεγονός για την ιστορία του τόπου μας. Θα υπάρχουν καρέκλες με αποστάσεις διασκορπισμένες σε όλη την πλατεία Αρμί. Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί ένα cd παραγωγής του δήμου Ανωγείων από τον Στεφανή Χαιρέτη με τίτλο “Η Ιστορία γράφεται ότι καιρό κι αν κάνει”.

Αυτό που ζούμε ούτε είναι ευχάριστο ούτε και συνάδει με τις παραδόσεις του τόπου επισημαίνει η δημοτική αρχή τονίζοντας όμως πως: «Αυτή τη χρονική στιγμή προέχει η προάσπιση της ασφάλειας της κοινωνίας μας και της υγείας όλων των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter