Ζητούν αποκατάσταση των συντάξεων τους

Ρέθυμνο: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι (Video & Photos)

Άμεση αποκατάσταση των συντάξεών τους, εύρυθμη δημόσια δωρεάν υγεία και απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτή, ζήτησαν σήμερα συνταξιούχοι από όλη την Κρήτη, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο.

Οι συνταξιούχοι, που κάνουν λόγο για άνω του 50% μείωση των συντάξεών τους, λόγω των μνημονιακών πολιτικών που ασκούνται, επισημαίνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι αφενός θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αφετέρου θα οργανώσουν σε πανελλαδικό επίπεδο μαχητικές διαμαρτυρίες έξω από τα όρια του νησιού.

Πολλοί εξ αυτών μίλησαν για πρωτόγνωρες συνθήκες επιβίωσης και διαβίωσης, οι οποίες έχουν αντίκτυπο τόσο στις οικογένειές τους, όσο και στην υγεία τους, δεδομένου ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν σε αυτόβουλη ρύθμιση των δόσεων των φαρμάκων τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Παρά την ζέστη που επικράτησε, στην συγκέντρωση συμμετείχαν συνταξιούχοι από ολόκληρη την Κρήτη και είχε τη στήριξη των εργατικών κέντρων του νησιού.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή, στην οποία οι συνταξιούχοι θα επιδώσουν σχετικό υπόμνημα.

Πηγή Video/Photo: cretedoc

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.