Ρέθυμνο: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι (Video & Photos)

Ρέθυμνο: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι (Video & Photos)

Άμεση αποκατάσταση των συντάξεών τους, εύρυθμη δημόσια δωρεάν υγεία και απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτή, ζήτησαν σήμερα συνταξιούχοι από όλη την Κρήτη, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο.

Οι συνταξιούχοι, που κάνουν λόγο για άνω του 50% μείωση των συντάξεών τους, λόγω των μνημονιακών πολιτικών που ασκούνται, επισημαίνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι αφενός θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αφετέρου θα οργανώσουν σε πανελλαδικό επίπεδο μαχητικές διαμαρτυρίες έξω από τα όρια του νησιού.

Πολλοί εξ αυτών μίλησαν για πρωτόγνωρες συνθήκες επιβίωσης και διαβίωσης, οι οποίες έχουν αντίκτυπο τόσο στις οικογένειές τους, όσο και στην υγεία τους, δεδομένου ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν σε αυτόβουλη ρύθμιση των δόσεων των φαρμάκων τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Παρά την ζέστη που επικράτησε, στην συγκέντρωση συμμετείχαν συνταξιούχοι από ολόκληρη την Κρήτη και είχε τη στήριξη των εργατικών κέντρων του νησιού.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή, στην οποία οι συνταξιούχοι θα επιδώσουν σχετικό υπόμνημα.

https://t.reembed.com/0sFGpH1RFPcf3EGwAO3Y-7hV

Πηγή Video/Photo: cretedoc

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter