Ρέθυμνο: Συνελήφθη υπάλληλος πολεοδομίας με μίζα 500 ευρώ στην τσέπη

Ρέθυμνο: Συνελήφθη υπάλληλος πολεοδομίας με μίζα 500 ευρώ στην τσέπη

Με χειροπέδες κατέληξε υπάλληλος της Πολεοδομίας στο Ρέθυμνο μετά από καταγγελία που του έκανε 28χρονος για εκβιασμό.

Εκτός από τον υπάλληλο της Πολεοδομίας αστυνομικοί του «Εσωτερικών Υποθέσεων» που ήρθαν από την Αθήνα στην Κρήτη προχώρησαν και στη σύλληψη ενός πολιτικού μηχανικού, ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε ανάμεσα στον 28χρονο και τον υπάλληλο του δήμου για να πάρει ο τελευταίος τη… μίζα του, σύμφωνα με την καταγγελία.

Ηχογράφησε τη συνομιλία

Ο 28χρονος Ρεθυμνιώτης ο οποίος έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία μίλησε στην «Π» για την ταλαιπωρία, όπως λέει, που έζησε, προκειμένου να πάρει την άδεια κατασκευής της μονοκατοικίας του στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Ρεθύμνου.

«Από το καλοκαίρι ταλαιπωρούμαι για να πάρω την άδεια στα χέρια μου και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το σπίτι μου. Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα, ο κύριος αυτός της Πολεοδομίας δεν μου την έδινε» αναφέρει ο 28χρονος.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, εκείνος που τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του υπαλλήλου ήταν ο πολιτικός μηχανικός που είχε αναλάβει την οικία του.

«Στις αρχές του Οκτώβρη ο κύριος αυτός με ενημέρωσε μέσω του πολιτικού μηχανικού ότι εάν δεν του δώσω 500 ευρώ, δεν πρόκειται να πάρω την άδεια του σπιτιού. Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι τα χρήματα θα τα δώσω σε εκείνον κι όχι σε μεσάζοντες».

Στη συνέχεια ο 28χρονος ενημέρωσε την Αστυνομία Ρεθύμνου άνδρες της οποίας με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους «αδιάφθορους» του Σώματος. Ο καταγγέλλων ακολούθησε πιστά τις οδηγίες των αστυνομικών για να «πιάσουν στα πράσα» τον υπάλληλο της Πολεοδομίας.

«Εκτός από τα 500 ευρώ, δέκα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που ήταν προσημειωμένα, η αστυνομία με είχε επίσης «καλωδιώσει», ώστε να καταγράφεται η συνομιλία μας.

Την περασμένη Δευτέρα το πρωί πήγα στο γραφείο που έχει στην Πολεοδομία. Του είπα ότι έχω μαζί μου τα χρήματα που μου ζήτησε. Η απάντησή του ήταν «ρίχτα για να πάρεις την άδεια».

Όλα αυτά είναι ηχογραφημένα και στη διάθεση της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης και δεν τίθεται αμφισβήτηση. Ο ίδιος μου είπε κάποια στιγμή «μη λες τίποτα ρε μ…. εδώ μέσα και με οδήγησε στο ασανσέρ.

Εκεί του έδωσα τα χρήματα, κατεβήκαμε στο υπόγειο κι έφυγα. Εκείνος έβαλε τα χρήματα στην πίσω τσέπη του παντελονιού και μου είπε ότι θα μου φέρει ο ίδιος την άδεια στο σπίτι μου. Μετά έμαθα ότι συνελήφθη από την Αστυνομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς απολογούμενος προανακριτικά φέρεται να είπε ότι δεν ζήτησε σε καμία περίπτωση χρήματα από τον 28χρονο για να του παραδώσει την άδεια της οικίας του. Είπε ακόμη ότι η άδεια δεν ήταν έτοιμη και πως ο καταγγέλλων τού έδωσε 500 ευρώ από μόνος του.

Πηγή: patris

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter