Ρέθυμνο: Τεράστιες οι καταστροφές στα Ανώγεια

Ρέθυμνο: Τεράστιες οι καταστροφές στα Ανώγεια

Τεράστιες οι καταστροφές στα Ανώγεια από την κακοκαιρία που πλήττει το Ρέθυμνο τις δύο τελευταίες ημέρες. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, από την αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα μεταξύ των άλλων προβλημάτων διαπίστωσε σπασμένους αγωγούς ύδρευσης και εκτεταμένες ζημιές σε αντλιοστάστια, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του «για το τι θα συμβεί άμεσα στα οικιακά δίκτυα ύδρευσης».

Ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος βρέθηκε σε πολλές πληγείσες περιοχές περιμετρικά των Ανωγείων, κάνει λόγο για βιβλικές καταστροφές και ολική κατάρρευση σε αρκετά τμήματα των αγροτικών και επαρχιακών δρόμων, ενώ όπως επισήμανε: 

«Το πρόβλημα εντείνεται, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο ελαιοσυγκομιδής, με τους αγρότες να πρέπει να σταθούν μπροστά σε απροσπέλαστους δρόμους». Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων, παρά το ότι η απογοήτευση είναι το πρώτο συναίσθημα που κυρίευσε το κλιμάκιο της δημοτικής αρχής την ώρα των αυτοψιών, «είμαι χαρούμενος που δεν θρηνήσαμε θύματα. Το ότι κηρυχτήκαμε δήμος σε έκτακτη ανάγκη , σημαίνει πως θα έχουμε αρωγό στις προσπάθειες μας για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, την Πολιτεία, αλλά και χαίρομαι που οι συνδημότες μου είναι απόλυτα συνεργάσιμοι με τις εντολές, τόσο της Πολιτικής Προστασίας όσο και της δημοτικής αρχής. Εμείς από την πλευρά μας ξεκινάμε ήδη για το καλύτερο σχετικά με την άμεση αποκατάσταση των ζημιών».

Τέλος, ζητάει από όλους τους οδηγούς που κινούνται από Ανώγεια προς Ηράκλειο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς υπάρχουν κατολισθήσεις, ιδιαιτέρως δε στο ύψος του Γωνιανού Φαραγγιού, που είναι το πιο επικίνδυνο σημείο της συγκεκριμένης διαδρομής, δεδομένου ότι συνεχώς πέφτουν πέτρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter