Reuters: Συμφωνία ΕΕ – Novavax για παραδόσεις εμβολίων από τα τέλη του 2021

Reuters: Συμφωνία ΕΕ – Novavax για παραδόσεις εμβολίων από τα τέλη του 2021

Δημοσίευμα του Reuters φέρνει στο φως πιθανή συμφωνία από πλευράς Βρυξελλών με τη φαρμακευτική εταιρεία Novavax, με στόχο την ενίσχυση των εμβολιαστικών προγραμμάτων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο αποκλειστικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ – η εταιρεία Novavax έχει δηλώσει στις Βρυξέλλες ότι υπάρχει η δυνατότητα έναρξης παραδόσεων από τα τέλη του 2021, ενώ βρίσκεται στα «σκαριά» η διαδικασία για την υπογραφή επίσημης σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Novavax μπορεί να αποστείλει έως και 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της προς την ΕΕ, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Novavax είχαν έλθει σε προφορική συμφωνία τον περασμένο Δεκέμβριο, δίχως ωστόσο να «σφραγιστεί» το τελικό deal, καθώς η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα όσον αφορά την προμήθεια πρώτων υλών. Μάλιστα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το εμβόλιο της Novavax δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από τους αρμόδιους φορείς.

Η Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες του Reuters, ενώ αντίθετα η εταιρεία δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες βρίσκονται ακόμη σε ισχύ, δίχως ωστόσο να αναφερθεί στα όσα γράφτηκαν περί επικείμενης συμφωνίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter