Reuters: Απρόσμενα χαμηλή η ζήτηση χαπιών της Pfizer κατά της Covid-19 παρά την αποτελεσματικότητά τους

Reuters: Απρόσμενα χαμηλή η ζήτηση χαπιών της Pfizer κατά της Covid-19 παρά την αποτελεσματικότητά τους

Παρά την κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά του, το Paxlovid, το αντιιικό χάπι της φαρμακευτικής Pfizer για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19, δεν έχει σημειώσει ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα σε ό, τι αφορά την διάθεση και κατανάλωσή του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα παγκόσμια ποσοστά της ζήτησης του παραμένουν απρόσμενα χαμηλά. Το Reuters αποδίδει το γεγονός στις περίπλοκες προϋποθέσεις καταλληλότητας που απαιτούνται, στις πιθανές αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα, καθώς και στην εύρυτερη άποψη πολλών ανθρώπων ότι οι λοιμώξεις από το στέλεχος Όμικρον δεν ιδιαίτερα σοβαρή συμπτοματολογία.

Την ίδια στιγμή βέβαια χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν από τη νόσο Covid-19.

Σημειώνεται ότι η Pfizer σχεδιάζει την παραγωγή μεγατόνων καθώς λέγεται πως σκοπεύει να παράξει έως και 120 εκατ. χαπιών Paxlovid φέτος ενώ φαίνεται να αναμένει τουλάχιστον 22 δισ. δολάρια σε πωλήσεις από συμβόλαια που έχουν υπογραφεί μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

Μάλιστα ο μεγαλύτερος αγοραστής φαίνεται να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αναμένεται να αγοράσουν έως και 20 εκατομμύρια χάπια φέτος.

Ωστόσο, μέχρι τα μισά του Απριλίου, τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ κατέγραφαν κατέγραφαν διανομή ύψους 1,5 εκατ. χαπιών. Στα ράφια των φαρμακείων ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω από 500.000 διαθέσιμα.

Από την πλευρά της, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε συνομιλίες με 100 κυβερνήσεις για το Paxlovid, καθώς και ότι υπάρχουν συμφωνίες με 26 χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι τα δεδομένα από την κλινική δοκιμή της Pfizer έδειξαν ότι το εν λόγω φαρμακευτικό σχήμα ήταν κατά 90% αποτελεσματικό όσον αφορά στην πρόληψη νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς που αντιμετώπιζαν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter