Reuters: H Pfizer έχει παραδώσει στην ΕΕ 30% λιγότερα εμβόλια από τα συμφωνηθέντα

Reuters: H Pfizer έχει παραδώσει στην ΕΕ 30% λιγότερα εμβόλια από τα συμφωνηθέντα

Νέες καθυστερήσεις στη διαδικασία παραλαβής σημαντικού ποσοστού των συμφωνημένων δόσεων εμβολίων από τη Pfizer στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποκαλύπτει το Reuters.

Τα προβλήματα στην περάτωση της διαδικασίας προμήθειας των δόσεων εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζονται κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Reuters με δημοσίευμά του φέρνει στο «φως» το γεγονός πως η φαρμακοβιομηχανία «χρωστά» στην Ευρωπαϊκή Ένωση 10 εκατομμύρια εμβόλια, ήτοι το 30% των συμφωνημένων δόσεων!

Αξιωματούχοι της Ένωσης σημειώνουν με δηλώσεις τους στο ειδησεογραφικό πρακτορείο πως μέχρι τα μέσα της περασμένης εβδομάδας είχαν προμηθευτεί 23 εκατ. δόσεις εμβολίων κι ενώ το πλάνο της προμήθειας αφορούσε την παραλαβή 33 εκατ. δοόσεων μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ανάλογο ζήτημα αντιμετώπισε η ΕΕ και στα τέλη του περασμένου έτους, όταν είχε παραλάβει 2 εκατομμύρια δόσεις, ενώ η συμφωνία έκανε λόγο για 12.5 εκατ. από την πλευρά της Pfizer.

Η δέσμευση της εταιρείας προς την Ένωση είναι η κάλυψη των καθυστερήσεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενώ από την πλευρά της τόσο η φαρμοκοβιομηχανία, όσο και η Κομισιόν αρνήθηκαν να τοποθετηθούν σχετικά με το ρεπορτάζ, με την πρώτη να τονίζει ότι οι συμφωνίες είναι εμπιστευτικές και τη δεύτερη να τηρεί… σιγή ιχθύος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία της Ε.Ε με τη Pfizer αφορά την προμήθεια 600 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter