Reuters: Νέες κυρώσεις ύψους 9 δισ. ευρώ κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η ΕΕ

Reuters: Νέες κυρώσεις ύψους 9 δισ. ευρώ κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα Τρίτη στα κράτη-μέλη της ΕΕ νέες, σαρωτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των εισαγωγών άνθρακα, ξύλου, χημικών και άλλων προϊόντων αξίας περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ (9,86 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως, δήλωσε πηγή της ΕΕ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται επίσης το επόμενο διάστημα να προτείνει την απαγόρευση εξαγωγών στη Ρωσία ύψους 10 δισ. ευρώ ετησίως, με τα εξαγώγιμα είδη να περιλαμβάνουν ημιαγωγούς, υπολογιστές, τεχνολογικά είδη χρήσιμα στην εξαγωγή και εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και εξοπλισμού που αφορά την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικών ειδών και του κλάδου των μεταφορών.

Τέλος, η ίδια πηγή αναφέρε πως θα ανακοινωθεί η παύση όλων των συναλλαγών με τη ρωσική τραπεζα VTB (VTBR.MM) και άλλες τρεις ρωσικές τράπεζες που έχουν ήδη αποκλειστεί από το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT, ενώ θα προστεθούν δεκάδες ακόμη άτομα στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων ολιγαρχών και πολιτικών που θεωρούνται πως διατηρούν δεσμούς με το Κρεμλίνο.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter