Θετικά σημάδια

Reuters: Οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα αρχίζουν να ανταποκρίνονται στην ανάκαμψη της οικονομίας

Η μείωση των τιμών των ακινήτων επιβραδύνθηκε απότομα το 1ο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, εγείροντας ελπίδες ότι οι τιμές αρχίζουν να ανταποκρίνονται στην ανάκαμψη της οικονομίας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters και παραθέτει σχετικά στοιχεία.

Η πτώση των τιμών μετριάστηκε σταδιακά από 10,8% το 2013, σε 2,4% το 2016 και 1% πέρυσι, ενώ οι οικονομολόγοι αναμένουν σύντομα εξισορρόπηση των τιμών. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την τάση σταθεροποίησης στην αγορά ακινήτων, εκτίμησε ο Ν. Μαγγίνας, οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας.

«Αναμένουμε να συνεχιστεί η τάση με αύξηση της ανάπτυξης που θα συμβάλλει στο να οδηγηθούν οι τιμές σε θετικό έδαφος τα επόμενα τρίμηνα», πρόσθεσε. Οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας βελτιώθηκαν μετά την υπογραφή του τρίτου πακέτου διάσωσης το 2015, αναφέρει το δημοσίευμα. Η ελληνική οικονομία σημείωσε μεγέθυνση για πέμπτο συνεχές τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο του 2018 και με ρυθμό ταχύτερο από ότι το προηγούμενο τρίμηνο, επισημαίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.