Reuters: Το Ισραήλ θα απελευθερώσει 39 Παλαιστίνιους από τις φυλακές

Reuters: Το Ισραήλ θα απελευθερώσει 39 Παλαιστίνιους από τις φυλακές

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων κάνει λόγο για την απελευθέρωση 24 γυναικών και 15 εφήβων από τις φυλακές του Ισραήλ για την ανταλλαγή με τους ισραηλινούς ομήρους της Χαμάς, στο πλαίσιο της τετραήμερης εκεχειρίας που τίθεται σε ισχύ από το πρωί αυτής της Παρασκευής.

Οι κρατούμενοι, όλοι τους από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη ή την Ιερουσαλήμ, θα παραδοθούν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη στρατιωτική φυλακή Οφέρ του Ισραήλ γύρω στις 16:00, τοπική ώρα (14:00 GMT), δήλωσε ο Καντούρα Φάρες, Παλαιστίνιος επίτροπος για τους κρατούμενους.

Αυτό θα συμπίπτει με την προγραμματισμένη παράδοση στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου 13 γυναικών και παιδιών που ήταν μεταξύ των περίπου 240 ατόμων που κρατήθηκαν όμηροι από ένοπλους της Χαμάς έπειτα από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

«Αφού ο Ερυθρός Σταυρός υποδεχθεί τους (Παλαιστίνιους) αιχμαλώτους, αυτοί από την Ιερουσαλήμ θα πάνε στην Ιερουσαλήμ και αυτοί από τη Δυτική Όχθη θα συγκεντρωθούν στο δημοτικό συμβούλιο της Μπετούνια όπου θα περιμένουν οι οικογένειές τους», ανέφερε ο Φάρες στο Reuters.

Η απελευθέρωση κρατουμένων ήταν μέρος της εκεχειρίας Ισραήλ-Χαμάς που ξεκίνησε στις 7 π.μ. (05:00 GMT) και η τήρησή της φαίνεται να κρέμεται από μια κλωστή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter