Ρεξ Τίλερσον: Θέμα χρόνου το τέλος του ηγέτη του Ισλαμικού Κόμματος

Ρεξ Τίλερσον: Θέμα χρόνου το τέλος του ηγέτη του Ισλαμικού Κόμματος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εντείνουν την πίεση που ασκούν στο Ισλαμικό Κράτος και στην Αλ Κάιντα και θα εργαστούν για να δημιουργήσουν “προσωρινές ζώνες σταθερότητας” ώστε να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις εστίες τους, στην επόμενη φάση της μάχης που δίνεται για να ηττηθούν οι τζιχαντιστές, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Ο υπουγός έκανε τη δήλωση αυτή υποδεχόμενος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους εκπροσώπους των υπολοίπων 67 χωρών που συναποτελούν τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις για το πού σχεδιάζεται να γίνουν αυτές οι “ζωνες ασφαλείας”.

Ο Τίλερσον εμφανίστηκε βέβαιος εξάλλου ότι επίκειται το τέλος του ηγέτη του ΙΚ, του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. “Σχεδόν όλοι οι υπαρχηγοί του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι και αλλού. Δεν είναι παρά θέμα χρόνου μέχρι να έχει την ίδια τύχη και ο ίδιος ο Μπαγκντάντι”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter