Ρεύμα: Και όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές θα λάβουν την έκπτωση-ψίχουλο

Ρεύμα: Και όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές θα λάβουν την έκπτωση-ψίχουλο

Όλοι οι καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι με τη χαμηλή τάση θα δουν έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ανόδου των τιμών στην ενέργεια, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε δε ότι επιδότηση θα λάβουν όλοι οι καταναλωτές χαμηλής τάσης και η έκπτωση δεν εξαρτάται από το αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως είπε το μέτρο ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ενεργειακή κρίση έχει παροδικά χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πάντως πως αν συνεχιστεί η αυξημένη τιμή στο ρεύμα θα εξεταστεί και η επέκταση του μέτρου.

Να θυμίσουμε ωστόσο ότι πρόκειται για μια “συμβολική” επιδότηση που ανέρχεται στο ύψος των… 9 ευρώ ανά μήνα σε κάθε λογαριασμό ρεύματος, για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κατανάλωσης. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση αρνείται από σήμερα να επεκτείνει το μέτρο και μέσα στο 2022, καθώς την βολεύει να ισχυρίζεται ότι η αυξημένη τιμή στο ρεύμα θα είναι «παροδική».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter